Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Ovatko lääkitystietosi ajan tasalla?

Ajantasainen lääkityslista on kaiken lääkehoidon perusta. Tarkat ja paikkansa pitävät lääkitystiedot auttavat hoidon suunnittelussa ja toteuttamisessa. 

Tiedätkö kaikkien lääkkeidesi käyttötarkoituksen? Entä otatko lääkkeesi oikeaan aikaan ja oikealla tavalla? Mietityttääkö, sopivatko kaikki käyttämäsi lääkkeet yhteen? Farmaseutti voi tarkistaa lääkkeidesi oikeat ottoajankohdat- ja tekniikat, niiden käyttötarkoituksen sekä yhteensopivuuden.

Oletko huolissasi omasta tai läheisesi lääkehoidon onnistumisesta?

Erityiskoulutettu farmaseutti voi myös tehdä lääkehoidon arvioinnin, jossa käydään läpi lääkkeiden soveltuvuutta juuri sinulle. Jos sinulla on huimausta, epäilet lääkkeestä johtuvaa haittavaikutusta tai olet yli 75-vuotias, voidaan lääkehoidon arviointia suositella lähes poikkeuksetta.

Ajanvaraus

Voit varata ajan farmaseutin vastaanotolle DigiSoiten Omahoito-palvelun kautta: 

Tunnistautuminen Omahoito-palveluun tapahtuu Suomi.fi verkkopalvelun kautta. Tunnistautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Voit tilata ajan farmaseutin vastaanotolle myös puhelimitse farmaseutin omasta ajanvarausnumerosta. Farmaseutin vastaanotolle voidaan ohjata myös sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanoton kautta.

Ennen vastaanotolle saapumista

Ennen vastaanotolle saapumista kirjaa ylös kaikki käytössäsi olevat reseptilääkkeet, itsehoitolääkkeet, luontaistuotteet, vitamiini- ja ravintovalmisteet. Listalle on tärkeää kirjata myös valmisteiden vahvuudet, annostukset ja ottoajat.

Puhelinasiointi

Verkkoasiointi

Katso myös nämä