Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Är din medicineringsinformation à jour?

En uppdaterad medicineringslista är grunden till all medicinering. Exakt och korrekt medicineringsinformation hjälper vid planering och genomförande av vården. 

Vet du användningsändamålet för alla dina mediciner? Tar du dina mediciner vid rätt tidpunkt och på rätt sätt? Är du fundersam över om alla mediciner du använder passar ihop med varandra? Farmaceuten kan kontrollera de rätta tidpunkterna för att ta medicinerna och teknikerna för att ta dem, medicinernas användningsändamål och om de passar ihop.

Är du orolig över hur din eller en närståendes medicinering ska lyckas?

En specialutbildad farmaceut kan också göra en bedömning av medicineringen. Vid bedömningen går hen igenom hur medicinerna lämpar sig för just dig. Om du har svindel, om du misstänker att någon medicin orsakar biverkningar eller om du har fyllt 75 år, kan en bedömning av medicineringen rekommenderas för dig nästan utan undantag.

Tidsbokning

Du kan boka tid till farmaceutmottagningen via DigiSoites Egenvårdstjänst:

För identifiering i de digitala tjänsterna används webbtjänsten Suomi.fi, och inloggningen sker med nätbankskoder eller ett mobilcertifikat.

Du kan boka tid till farmaceutmottagningen också via farmaceutens eget tidsbokningsnummer. Också en sjukskötare eller läkare kan hänvisa dig till farmaceutmottagningen.

Innan du kommer till mottagningen

Skriv upp alla receptbelagda mediciner, receptfria mediciner, hälsokostprodukter, vitaminer och näringspreparat du använder innan du kommer till mottagningen. Det är också viktigt att anteckna preparatens styrkor, doser och tidpunkterna för när de tas på listan.

Uträttande av ärenden per telefon

Uträtta ärenden digitalt

Ta en titt också på dessa