Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Vierailu

Lasten ja nuorten osastolla ei ole vierailuaikoja. Epidemia-aikoina vierailut erillisen ohjeen mukaan.

Lasten ja nuorten osasto 1

Lasten osastolla tutkimme ja hoidamme alle 16-18-vuotiaita lapsia ja nuoria, joiden oireet tai sairaus vaativat erikoissairaanhoitoa. Soiten lasten osastolla hoidetaan kaikkien erikoisalojen potilaita. Yleisin syy lapsien osastohoitoon on erilaiset infektiotaudit. Osastolla on lapsia myös tutkimusjaksolle kutsuttuna sekä toisinaan pitkäaikaissairaita lapsia.

Osastolle potilaat tulevat pääsääntöisesti lasten päivystyksen kautta. Potilaita tulee myös suoraan päivystyslähetteellä muista Soiten yksiköistä (mm. leikkausosasto) tai sairaalasiirtoina muista sairaaloista.

Vastasyntyneiden teho ja valvonta

Vastasyntyneiden teholla ja valvonnassa hoidamme vakavasti sairastuneita vastasyntyneitä ja vastasyntyneiden valvonnassa erityistä hoitoa tarvitsevia vastasyntyneitä sekä kasvavia keskosia.

Lasten ja nuorten osastolla sekä vastasyntyneiden teholla on yhteensä 16 sairaansijaa.

Oman lapsen hoito osastolla

Osastollamme on käytäntönä, ettei vanhempien vierailuaikoja ole rajoitettu, vaan vanhemmat voivat olla hoitamassa lastaan koko lapsen sairaalassaoloajan.

Tällä vanhempien ja hoitohenkilökunnan yhteistyöllä pyritään lapsen parhaaseen mahdolliseen hoitoon. Äidillä tai isällä on mahdollisuus yöpyä lapsen vierellä.

Eri alojen ammattilaisista koostuva tiimi

Lapsen onnistunut hoito edellyttää monien henkilöiden asiantuntemusta. Lasten lääketieteellisestä hoidosta vastaavat poliklinikan lastentautien erikoislääkärit ja osastonlääkäri (osaston lastentautien erikoislääkäri) yhdessä muiden erikoisalojen erikoislääkäreiden kanssa.

Heidän lisäkseen osasto on tiiviissä yhteistyössä psykologin, psykiatrisen sairaanhoitajan, fysioterapeutin, lasten kuntoutusohjaajan, ravitsemussuunnittelijan, lasten diabeteshoitajan, sosiaalityöntekijän, puheterapeutin ja toimintaterapeutin kanssa lapsen yksilöllinen tarve huomioiden.

Hoitotyön asiantuntijoina lapsen hoidossa ovat poliklinikan ja osaston sairaanhoitajat ja lastenhoitajat. He tekevät vuorotyötä. Tavoitteemme on silti, että samat hoitajat hoitaisivat lasta koko sairaalassaoloajan.

Osastonlääkärin työaika on ma-pe klo 8-15. Muuna aikana osaston lapsipotilaiden hoidosta vastaa lastentautien päivystävä lääkäri. Osastonlääkäri on osaston lapsipotilaan hoitava lääkäri. Vanhempia pyydetään kääntymään lapsen hoitoa koskevissa asioissa osastonlääkärin puoleen. Kiireellisissä asioissa voi lapsen hoidosta keskustella myös lastentautien päivystävän lääkärin kanssa.

Pidemmän ajan osastohoidossa olevat koululaiset saavat yksilöllistä opetusta osastolla käyvältä opettajalta.

Lastenosastolla on henkilökuntamme lisäksi syksyisin ja keväisin terveydenhuoltoalan opiskelijoita opiskelemassa lasten hoitotyötä.

Puhelinasiointi

Tietoa palvelusta

Osastolle potilaat tulevat pääsääntöisesti lasten päivystyksen kautta. Potilaita tulee myös suoraan päivystyslähetteellä muista Soiten yksiköistä (mm. leikkausosasto) tai sairaalasiirtoina muista sairaaloista.

Toiminnasta vastaavat

Kaisa Vapola

Vastuualuejohtaja/ Osastonhoitaja

Matkapuhelin: +358 40 804 3909

Sallamari Kinnunen

Apulaisosastonhoitaja vs

Matkapuhelin: +358 40 804 2216

Jonna Kalliokoski

Apulaisosastonhoitaja

Matkapuhelin: +358 40 804 2862

Nico Jäväjä

Palvelualuejohtaja

Puhelin: +358 40 653 4077

Katso myös nämä