Siirry sisältöön

Vierailu

Lasten ja nuorten osastolla ei ole vierailuaikoja. Epidemia-aikoina vierailut erillisen ohjeen mukaan.

Lasten ja nuorten osasto 1

Osasto 1:n tyypillisin potilasryhmä on yllättäen tulehdustauteihin sairastuneet lapset. Osastolla hoidetaan lisäksi kirurgian, korva-nenä-kurkkutautien ja ihotautien yksiköiden sairaalahoitoa tarvitsevat lapset. Osastolla on lapsia myös eri syiden vuoksi tutkimusjaksolle kutsuttuna sekä toisinaan pitkäaikaissairaita lapsia.

Päivystyslähetteellä olevat potilaat tulevat osastolle, jossa osastonlääkäri tutkii potilaan sekä tekee hoitosuunnitelman.

Vastasyntyneiden teho ja valvonta

Vastasyntyneiden teholla ja valvonnassa hoidamme vakavasti sairastuneita vastasyntyneitä ja vastasyntyneiden valvonnassa erityistä hoitoa tarvitsevia vastasyntyneitä sekä kasvavia keskosia.

Lasten ja nuorten osastolla sekä vastasyntyneiden teholla on yhteensä 16 sairaansijaa.

Oman lapsen hoito osastolla

Osastollamme on käytäntönä, ettei vanhempien vierailuaikoja ole rajoitettu, vaan vanhemmat voivat olla hoitamassa lastaan koko lapsen sairaalassaoloajan.

Tällä vanhempien ja hoitohenkilökunnan yhteistyöllä pyritään lapsen parhaaseen mahdolliseen hoitoon. Äidillä tai isällä on mahdollisuus yöpyä lapsen vierellä. Osastollamme on järjestetty vanhempien käyttöön taukotila, jossa on mahdollisuus kahvin / teen keittämiseen ja siellä on myös oma jääkaappi, jossa voi säilyttää eväitä.

Eri alojen ammattilaisista koostuva tiimi

Lapsen onnistunut hoito edellyttää monien henkilöiden asiantuntemusta. Lasten lääketieteellisestä hoidosta vastaavat poliklinikan lastentautien erikoislääkärit ja osastonlääkäri (osaston lastentautien erikoislääkäri) yhdessä muiden erikoisalojen erikoislääkäreiden kanssa.

Heidän lisäkseen osasto on tiiviissä yhteistyössä psykologin, psykiatrisen sairaanhoitajan, fysioterapeutin, lasten kuntoutusohjaajan, ravitsemussuunnittelijan, lasten diabeteshoitajan, sosiaalityöntekijän, puheterapeutin ja toimintaterapeutin kanssa lapsen yksilöllinen tarve huomioiden.

Hoitotyön asiantuntijoina lapsen hoidossa ovat poliklinikan ja osaston sairaanhoitajat ja lastenhoitajat. He tekevät vuorotyötä. Tavoitteemme on silti, että samat hoitajat hoitaisivat lasta koko sairaalassaoloajan.

Osastonlääkärin työaika on ma-pe klo 8-15. Muuna aikana osaston lapsipotilaiden hoidosta vastaa lastentautien päivystävä lääkäri. Osastonlääkäri on osaston lapsipotilaan hoitava lääkäri. Vanhempia pyydetään kääntymään lapsen hoitoa koskevissa asioissa osastonlääkärin puoleen. Kiireellisissä asioissa voi lapsen hoidosta keskustella myös lastentautien päivystävän lääkärin kanssa.

Pidemmän ajan osastohoidossa olevat koululaiset saavat yksilöllistä opetusta osastolla käyvältä opettajalta. Leikkitäti työskentelee arkisin klo 7-15. Hän askartelee lasten kanssa, käy heidän kanssaan ulkona ja huolehtii osaston ympäristön viihtyvyydestä.

Lastenosastolla on henkilökuntamme lisäksi syksyisin ja keväisin terveydenhuoltoalan opiskelijoita opiskelemassa lasten hoitotyötä.

Puhelinasiointi

Toiminnasta vastaavat

Kaisa-Leena Vapola

Vastuualuejohtaja/ vs. Osastonhoitaja

Matkapuhelin: +358 40 804 3909

Nico Jäväjä

Palvelualuejohtaja

Puhelin: +358 40 653 4077