Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Asiantuntijahoitajat tekevät:

  • EEG-rekisteröintejä
  • ENMG-tutkimuksia
  • neurografiamittaustutkimuksia
  • kuuloherätemittaustutkimuksia
  • tuntokynnysmittaustutkimuksia

EEG-tutkimukset

Hoitajan tekemässä EEG-tutkimuksessa tutkitaan muutoksia aivojen sähköisessä toiminnassa hereillä sekä joskus unessa. Tavallisimpia syitä EEG-tutkimukseen ovat kohtausoireiden ja epilepsian tai sen epäilyn tutkiminen, muistihäiriöt ja lapsilla kehitysviivästymän tai puhehäiriöiden tutkiminen. Lausunnon antaa kliinisen neurofysiologian lääkäri.

ENMG-tutkimukset

Kliinisen neurofysiologian lääkärin suorittamassa ENMG-tutkimuksessa tutkitaan ääreishermoston ja lihasten toimintaa. Tavallisimpia syitä ENMG-tutkimukseen ovat erilaiset hermopinteet, ääreishermostosairaudet sekä lihassairaudet ja lihastulehdukset.

Botuliinihoidot

Yksikössä toteutetaan botuliinihoitoa vakavien jäykkähalvausten jälkitilojen ja pakkoliikeoireistojen hoitoon. Toimenpiteessä kliinisen neurofysiologian lääkäri antaa lihasta rentouttavaa botuliinihoitoa paikannetusti alueelle. Tämän avulla voidaan vähentää pakkoliikkeitä ja halvaantuneen raajan jäykkyyden aiheuttamia haittoja.

Puhelinasiointi

Varatun ajan peruminen

Mikäli sinulle tulee este ja joudut perua sinulle varatun aikasi, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian. Ajanvaraus on peruttava viimeistään yksi arkipäivä ennen varattua aikaa. Yli 18-vuotiailta peruuttamattomasta ajasta peritään maksu.

Voit perua poliklinikka-ajan DigiSoiten kautta sähköisesti:

Tietoa palvelusta

Potilaat tulevat tutkimusyksikköön lääkärin lähetteellä.

Toiminnasta vastaavat

Maria Herronen

Vastuualuejohtaja

Puhelin: +358 40 653 4083

Katja Tuliniemi

Ylilääkäri, palvelualuejohtaja

Matkapuhelin: +358 40 653 4043

Katso myös nämä