Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Yleisimpiä neurologisia oireita ovat epileptiset ja muut tajunnanhäiriökohtaukset, päänsärky ja monet hermoperäiset kiputilat, halvaukset, vapina, pakkoliikkeet, puheen, aistitoiminnan ja hahmottamisen aivoperäiset häiriöt sekä muistihäiriöt. 

Merkittävimpiä neurologisia sairauksia ovat:

  • aivoverenkiertohäiriöt
  • epilepsiat
  • Parkinsonin tauti
  • MS-tauti
  • hermoston kasvaimet 
  • hermojuurten ja ääreishermojen pinnetilat
  • lukuisat ääreishermoston ja lihaksiston sairaudet  
  • dementoitumiseen johtavat aivosairaudet, kuten Alzheimerin tauti.

Neurologian poliklinikalla työskentelee moniammatillinen hoitotiimi, jossa mukana lääkärien ja hoitajien ohella neuropsykologi, puheterapeutti, toimintaterapeutti, fysioterapeutti ja sosiaalityöntekijä. Tutkimuksiin ja hoitoon ottaminen edellyttää lähetettä.

Puolet arvioinneista viedään päätökseen yhdellä lääkärinkäyntikerralla. Usein tutkimukset voidaan uusien kuvantamismenetelmien ansiosta toteuttaa polikliinisesti. Tämän jälkeen jatkohoito tapahtuu terveyskeskuksessa tai työterveydessä, minne lähetetään hoitopalaute tutkimuksista ja tarvittavat lisähoitoehdotukset.

Osa epilepsiaa, Parkinsonin tautia ja MS-tautia sairastavat potilaat pysyvät kontrollissa neurologian poliklinikalla. Myös aivokasvainpotilaat käyvät kontrolleissa neurologian poliklinikalla. Kroonista neurologista sairautta seurataan neurologian poliklinikalla esim. jos epilepsiataudissa ei saavuteta kohtausvapautta tai Parkinsonin taudin kulku on haastavaa tai erityishoitomuotoja vaativaa.

Puhelinasiointi

Varatun ajan peruminen

Mikäli sinulle tulee este ja joudut perua sinulle varatun aikasi, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian. Ajanvaraus on peruttava viimeistään yksi arkipäivä ennen varattua aikaa. Yli 18-vuotiailta peruuttamattomasta ajasta peritään maksu.

Voit perua poliklinikka-ajan DigiSoiten kautta sähköisesti:

Tietoa palvelusta

Tutkimuksiin ja hoitoon ottaminen edellyttää lähetettä.

Toiminnasta vastaavat

Maria Herronen

Vastuualuejohtaja

Puhelin: +358 40 653 4083

Katja Tuliniemi

Ylilääkäri, palvelualuejohtaja

Matkapuhelin: +358 40 653 4043

Katso myös nämä