Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Sisätautien ja sydänsairauksien osasto 8

Sisätautien ja sydänsairauksien osasto 8 vastaa sisätautisten ja sydänsairaiden potilaiden hoidosta ja tutkimuksista Keski-Pohjanmaan alueella. Osastolla on 18 vuodepaikkaa.

Potilaat tulevat osastolle ensisijaisesti päivystyksestä, poliklinikalta, sydäntoimenpideyksiköstä tai erikoislääkärin lähetteellä tutkimuksiin tai hoitoon, joka vaatii osastolla olemista. Osastolla on myös varattuna kolme valvontapaikkaa potilaille, jotka tulevat sydäntoimenpideyksikköön.

Sisätautien ja sydänsairauksien osastolla 8 työskentelee kardiologeja, erikoistuvia lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa, joka on perehtynyt kardiologisten potilaiden hoitoon ja tutkimiseen.

Sydänvalvonta (CCU)

Sydänvalvontayksikössä hoidetaan sydänpotilaita, jotka ovat sairastuneet yhtäkkisesti/vakavasti ja sydänpotilaita ja sisätauti-/keuhkotautipotilaita, jotka tarvitsevat tehostettua valvontaa. Sydänvalvonta toimii osasto 8:n yhteydessä ja teemme tiiviisti yhteistyötä sen sekä myös sydäntoimenpideyksikön kanssa. Valvonnassa on neljä potilaspaikkaa.

Sydäntoimenpideyksikkö (SYTY)

Sydäntoimenpideyksikössä tehdään sydämen varjoainekuvauksia, pallolaajennuksia, tahdistinasennuksia ja erilaisia tutkimuksia, esimerkiksi sepelvaltimoiden sisäisiä ultraääniä, painevaijerimittauksia ja sydänlihaksen koepalojen ottoa. Yksikkö vastaa sydänpotilaiden invasiivisista sydäntutkimuksista Keski-Pohjanmaan alueella.

Vierailu

Keskussairaalan osastoilla sallitaan kerrallaan 2-3 vierailijaa. Vierailethan vain terveenä. Vierailijan tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Vierailuajat

Vierailut joka päivä klo 14.00-15.00 ja 18.00-19.00.

Vierailuista voi sopia osaston henkilökunnan kanssa.

Puhelinasiointi

Tietoa palvelusta

Potilaat tulevat osastolle ensisijaisesti päivystyksestä, poliklinikalta, sydäntoimenpideyksiköstä tai erikoislääkärin lähetteellä tutkimuksiin tai hoitoon, joka vaatii osastolla olemista.

Toiminnasta vastaavat

Lilian Junell

Osastonhoitaja

Puhelin: +358 40 653 4084

Jussi Sia

Osastonylilääkäri

Matkapuhelin: +358 40 653 4041

Niina Parpala

Palvelualuejohtaja / Vastuualuejohtaja kirurgia ja onkologia, aistiklinikka

Matkapuhelin: +358 40 653 4091

Katso myös nämä