Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Avdelning 8 för inre medicin och hjärtsjukdomar

Avdelningen 8 för inre medicin och hjärtsjukdomar ansvarar för vård och undersökning av patienter som  har en inremedicinsk sjukdom eller hjärtsjukdom i Mellersta Österbottens område. Avdelningen har 18 vårdplatser.

Patienterna kommer till avdelningen i första hand från jouren, polikliniken, hjärtundersökningsenheten eller med remiss från en specialist. Patienterna kommer för undersökningar eller behandlingar som kräver att patienten är på vårdavdelning. På avdelningen finns också tre övervakningsplatser som är reserverade för patienter som kommer till hjärtundersökningsenheten.

På avdelning 8 för inre medicin och hjärtsjukdomar arbetar kardiologer, läkare under specialistutbildning och vårdpersonal som är insatt i vård och undersökning av kardiologiska patienter.

Hjärtövervakningen (CCU)

Vid hjärtövervakningen vårdas patienter som blivit plötsligt/svårt sjuka, hjärtpatienter, inremedicinska patienter och patienter med en lungsjukdom som behöver effektiviserad övervakning. Hjärtövervakningen fungerar i anslutning till inremedicinska avdelningen 8 och vi gör nära samarbete med avdelningen och med hjärtundersökningsenheten. Hjärtövervakningsenheten har fyra vårdplatser.

Hjärtundersökningsenheten

I hjärtundersökningsenheten görs röntgenundersökningar av hjärtat med kontrastmedel och ballongvidgningar. Dessutom görs det pacemakeroperationer och olika undersökningar, till exempel ultraljudsundersökningar och tryckmätning i kransartärerna samt biopsier av hjärtmuskeln. Hjärtundersökningsenheten ansvarar för inträngande undersökningar för hjärtpatienter i Mellersta Österbottens område.

Besök

På centralsjukhusets avdelningar tillåts 2-3 besökare åt gången. Kom på besök bara om du är frisk. Besökare ska vara noga med handhygienen.

Besökstider

Besökstid varje dag kl. 14.00-15.00 och kl. 18.00-19.00.

Du kan komma överens om besök med avdelningens personal.

Uträttande av ärenden per telefon

För verksamheten ansvarar

Lilian Junell

Avdelningsskötare

Telefon: +358 40 653 4084

Jussi Sia

Avdelningsöverläkare

Mobiltelefon: +358 40 653 4041

Niina Parpala

Serviceområdeschef/ansvarsområdeschef

Mobiltelefon: +358 40 653 4091

Ta en titt också på dessa