Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Syöpätautien ja hematologian poliklinikka

Syöpätautien ja hematologian poliklinikka on avohoitopalveluja tuottava ajanvarauspoliklinikka, jonne potilaat tulevat lääkärin lähetteellä tai konsultaatiopyynnön perusteella syövän ja verisairauksien jatkohoitoarvioon.

Poliklinikalla hoidetaan kaikkia syöpä- ja verisairauksia sairastavia nuorista aikuisista ikäihmisiin. Harvinaisten sairauksien osalta teemme yhteistyötä yliopistosairaaloiden kanssa.

Poliklinikalla toimii kolme syövän hoidon erikoislääkäriä ja yksi verisairauksien erikoislääkäri sekä hoitohenkilökunta, mikä varmistaa nopean hoitoarvioon pääsyn. Eri sairauksien hoito voidaan aloittaa nopealla aikataululla, jos päätöksenteossa tarvittavat lisätutkimukset ovat valmiina.

Poliklinikalla voi toimia syövän hoitoon erikoistuvia lääkäreitä ja toimimme myös opiskelijoiden koulutuspaikkana. Potilaan vastaanotto voi muodostua usean eri työntekijän tapaamisesta (lääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, sosiaalityöntekijä) ja kuhunkin tapaamiseen varataan erikseen aika.

Turvallisen hoidon varmistamiseksi on toivottavaa, että potilaalla olisi läheinen mukana vastaanotolla. Erityisen tärkeää tämä on iäkkäiden ja/tai muistisairaiden kohdalla. Jos potilas asuu hoitolaitoksessa, viimeisimmät hoitotiedot on hyvä olla mukana. Kutsukirjeessä potilasta pyydetään täyttämään lomake, jossa kysytään mm. käytössä olevista lääkkeistä.

Lääkehoidot toteutetaan pääsääntöisesti polikliinisesti poliklinikan hoitohuoneissa. Hoidon saatuaan potilas kotiutuu jatko-ohjeiden kera. Joidenkin lääkehoitojen toteuttaminen vaatii, että potilas jää yhdeksi tai kahdeksi yöksi vuodeosastolle. Osa lääkehoidoista toteutetaan ohjatusti kotona (ns. tablettilääkehoidot).

Sädehoito toteutetaan pääsääntöisesti Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja Vaasan keskussairaalassa. Hoitopaikka valitaan yhdessä potilaan kanssa.

Sairauksien jälkeinen seuranta arvioidaan yksilöllisesti.

Yhteistyö

Syöpään sairastuminen ja siitä toipuminen vaikuttaa monenlaisiin elämän asioihin. Se synnyttää tarpeen sopeutua elämäntilanteeseen, joka on monella tavalla erilainen kuin tilanne ennen sairastumista. Poliklinikalla panostetaankin lääketieteellisen hoidon lisäksi potilaan ja omaisten ohjaukseen. Eettisiä arvoja ovat inhimillisyys, yksilöllisyys sekä potilaan kokema turvallisuuden tunne.

Poliklinikalla työskennellään moniammatillisesti tehden läheistä yhteistyötä muiden erikoisalojen kanssa. Potilaskohtaisesti ja potilaan kanssa sopien yhteistyötä tehdään myös terveyskeskusten (kotisairaanhoito, kuntoutus) ja työterveyshuollon (työhönpaluu, työkykyarviot) kanssa. Poliklinikalta tehdään lausuntoja Kelalle (lääkekorvaukset, sairausloma, kuntoutus, hoitotuki) sekä erilaisia todistuksia potilaan pyynnöstä.

Palaute

Potilaspalaute on meille tärkeää; voit antaa palautetta suullisesti sekä kirjallisesti, myös verkkosivujen kautta:

Ajanvarauksiin liittyvissä asioissa ole yhteydessä poliklinikan sihteeriin.

Puhelinasiointi

Voit jättää sihteerille takaisinsoittopyynnön ma-to klo 7-14 ja pe klo 7-13. Soitamme takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Varatun ajan peruminen

Mikäli sinulle tulee este ja joudut perua sinulle varatun aikasi, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian. Ajanvaraus on peruttava viimeistään yksi arkipäivä ennen varattua aikaa. Yli 18-vuotiailta peruuttamattomasta ajasta peritään maksu.

Voit perua poliklinikka-ajan DigiSoiten kautta sähköisesti:

Tietoa palvelusta

Poliklinikka on ajanvarauspoliklinikka, jonne potilaat tulevat lääkärin lähetteellä tai konsultaatiopyynnön perusteella jatkohoitoarvioon.

Toiminnasta vastaavat

Kaija Sorvoja

Apulaisosastonhoitaja

Matkapuhelin: +358 40 653 4021

Kaisu Johansson

Ylilääkäri

Matkapuhelin: +358 40 653 4006

Niina Parpala

Ylihoitaja / Vastuualuejohtaja kirurgia ja onkologia, aistiklinikka

Matkapuhelin: +358 40 653 4091

Katso myös nämä