Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Fysioterapia soveltuu kaikille ikäryhmille silloin, kun toimintakyky on heikentynyt tai on vaarassa heikentyä, tai lapsen ikäkauden mukaisessa motorisessa kehityksessä on haasteita.

Fysioterapiassa asiakasta aktivoidaan ja ohjataan ottamaan itse vastuuta omasta terveydestään, toimintakyvystään ja niiden edistämiseen liittyvistä valinnoista yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa.

Fysioterapeutin suoravastaanotto tarkoittaa sitä, että fysioterapeutin vastaanotolle pääsee ilman lääkärin lähetettä. Fysioterapeutin suoravastaanotossa on tarkoituksena nopeuttaa akuutin tuki- ja liikuntaelinoireisen henkilön hoitoon pääsyä. Fysioterapeutin vastaanotto on tarkoitettu yli 18-vuotiaille henkilöille, joilla on alle kolme kuukautta kestänyt tuki- ja liikuntaelimistön vaiva.

Yhteydenotto ja ajanvaraus

Fysioterapeutin vastaanotolle ohjaudutaan pääsääntöisesti lääkärin tai muun terveydenhuollon alan ammattilaisen lähetteellä.

Oman alueen terveyskeskusvastaanottojen hoitajat tekevät puhelimitse hoidontarpeen arvion, jonka perusteella hoitaja voi ohjata asiakkaan fysioterapeutin suoravastaanotolle tai oman terveysaseman lääkärivastaanotolle, jolloin lääkäri tekee tarvittaessa lähetteen fysioterapiaan. Lähetteen saatuasi saat vastaanotolta ohjeet, miten toimia alueellasi ajanvaraukseen liittyen.

Ajanvarauksen fysioterapeutin vastaanotolle voi tehdä myös digitaalisesti DigiSoiten Omahoito-palvelusta:

Omaolo-palvelussa voit tehdä oirearvion, mikäli sinulla on

  • olkapään oire tai vamma
  • polven oire tai vamma

Oirearvion kautta voit saada oirekuvan perusteella yhteyden fysioterapeuttiin ja tarvittaessa vastaanottoajan fysioterapeutille.

Sähköisten palveluiden tunnistautumiseen käytetään Suomi.fi -verkkopalvelua ja kirjautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Aikuisten fysioterapia

Aikuisten ja ikääntyneiden fysioterapiassa arviointi-, ohjaus- ja kuntoutuskäynnit toteutuvat vastaanotoilla ja yleislääketieteen osastoilla, terveyskeskuksissa, terveysasemilla sekä Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa. Fysioterapia voidaan toteuttaa myös asiakkaan kotona.

Fysioterapeutin suoravastaanotto

Kokkolan fysioterapeutin suoravastaanoton fysioterapeutit ovat saaneet lisäkoulutusta tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutukseen sekä oikeuden kirjoittaa tarvittaessa muutama päivä sairauslomaa. Tarvittaessa fysioterapeutti konsultoi lääkäriä mm. reseptilääkityksen tai fysioterapialähetteen järjestämisessä.

Lasten fysioterapia

Lasten fysioterapiaa toteutetaan Soitessa lasten ja nuorten osastolla sekä vastaanotoilla eri Soiten toimipisteissä. Lasten fysioterapia painottuu motoristen valmiuksien ja taitojen, sekä tuki- ja liikuntaelimistön tutkimiseen ja arviointiin, sekä vanhemman ja lapsen/nuoren ohjaamiseen. Fysioterapialla tuetaan itsenäistä liikkumista ja ikätasoista toimintakykyä. Lasten fysioterapiaan ohjaudutaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen lähetteellä. Fysioterapeutit ottavat asiakkaaseen yhteyttä ajanvaraukseen liittyen.

Ajanvaraus

Voit varata alla olevista numeroista ajan fysioterapeutin vastaanotolle, kun terveydenhuollon ammattilainen terveysasemalla on todennut tarpeen fysioterapeutin ohjaus- ja neuvontakäynnille.

Puhelinasiointi

Tietoa palvelusta

Fysioterapeutin vastaanotolle ohjaudutaan pääsääntöisesti lääkärin tai muun terveydenhuollon alan ammattilaisen lähetteellä.

Oman alueen terveyskeskusvastaanottojen hoitajat tekevät puhelimitse hoidontarpeen arvion, jonka perusteella hoitaja voi ohjata asiakkaan fysioterapeutin suoravastaanotolle tai oman terveysaseman lääkärivastaanotolle, jolloin lääkäri tekee tarvittaessa lähetteen fysioterapiaan. Lähetteen saatuasi saat vastaanotolta ohjeet, miten toimia alueellasi ajanvaraukseen liittyen.

Toiminnasta vastaavat

Katja Tuliniemi

Ylilääkäri, palvelualuejohtaja

Matkapuhelin: +358 40 653 4043

Jouni Kauppinen

Palveluesimies

Puhelin: +358 44 730 7635

Tero Varila

Palveluesimies / Vastuualuejohtaja Aikuisten/työikäisten kuntoutus, Fysiatria ja krooninen kipu, Apuvälinekeskus

Puhelin: +358 40 804 5103

Anu Riutta-Huopana

Palveluesimies

Matkapuhelin: +358 40 806 8417

Verkkoasiointi

Linkit

Katso myös nämä