Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Puheterapiaa toteutetaan kaikenikäisten ja -kuntoisten asiakkaiden kanssa. Terapian tavoitteena on parantaa asiakkaan toiminta- ja kommunikaatiokykyä arjen ympäristöissä: kotona, päivähoidossa, koulussa ja työelämässä. Puheterapian tavoitteet asetetaan aina yhdessä asiakkaan ja hänen lähiverkoston kanssa. Terapeutit työskentelevät huomioiden asiakkaan tilanteen kokonaisvaltaisesti ja vahvistaen toiminta- ja kommunikaatiokykyä arjen haasteiden voittamiseksi.

Puheterapiasta voivat hyötyä muun muassa asiakkaat, joilla on viivästynyt tai poikkeava puheen ja kielen kehitys, vaikeuksia puheen ymmärtämisessä tai tuottamisessa, epäselvä puhe tai kuulon ongelmia, syömis- tai nielemisvaikeuksia tai kommunikointia haittaava sairaus tai vamma.

Puhelinasiointi

Varatun ajan peruminen

Mikäli sinulle tulee este ja joudut perua sinulle varatun aikasi, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian. Ajanvaraus on peruttava viimeistään yksi arkipäivä ennen varattua aikaa. Yli 18-vuotiailta peruuttamattomasta ajasta peritään maksu.

Voit perua poliklinikka-ajan DigiSoiten kautta sähköisesti:

Tietoa palvelusta

Puheterapia on tarkoitettu lapsille, nuorille ja aikuisille, joilla on puheilmaisun ja/tai puheen ymmärtämisen häiriöitä, äänihäiriötä tai nielemisvaikeuksia. Puheterapia on lääkinnällistä, tutkimukset sisältävää kuntoutusta. Terapian tarkoitus on auttaa potilasta kommunikoimaan ja toimimaan arjessaan sujuvasti ja itsenäisesti. Puheterapia toteutetaan tarpeen mukaan jaksoittain yksilö- ja/tai ryhmäterapiana.

Terapiassa voidaan opastaa potilas käyttämään apuvälineitä, kuten puhelaitteita. Lapset ja nuoret ohjaa puheterapiaan yleensä neuvola tai kouluterveydenhoito, aikuiset voivat tulla terapiaan lääkärin tai hoitajan ohjaamina.

Toiminnasta vastaavat

Jouni Kauppinen

Palveluesimies

Puhelin: +358 44 730 7635

Katja Tuliniemi

Ylilääkäri, palvelualuejohtaja

Matkapuhelin: +358 40 653 4043

Katso myös nämä