Puheterapia
Puheterapiassa tutkitaan ja kuntoutetaan puheen, kielen, kommunikaation, äänen, lukemisen ja kirjoittamisen, syömisen ja nielemisen sekä suun motorisen toiminnan vaikeuksia.
Tämän sivun sisältö
Puheterapiaa toteutetaan kaikenikäisten ja -kuntoisten asiakkaiden kanssa. Terapian tavoitteena on parantaa asiakkaan toiminta- ja kommunikaatiokykyä arjen ympäristöissä: kotona, päivähoidossa, koulussa ja työelämässä. Puheterapian tavoitteet asetetaan aina yhdessä asiakkaan ja hänen lähiverkoston kanssa. Terapeutit työskentelevät huomioiden asiakkaan tilanteen kokonaisvaltaisesti ja vahvistaen toiminta- ja kommunikaatiokykyä arjen haasteiden voittamiseksi.
Puheterapiasta voivat hyötyä muun muassa asiakkaat, joilla on viivästynyt tai poikkeava puheen ja kielen kehitys, vaikeuksia puheen ymmärtämisessä tai tuottamisessa, epäselvä puhe tai kuulon ongelmia, syömis- tai nielemisvaikeuksia tai kommunikointia haittaava sairaus tai vamma.
Puhelinasiointi
-
Puheterapeutit
Kokkola
Soita: +358 44 730 7687Kannus, Toholampi, Lestijärvi
Soita: +358 40 804 2478Halsua, Kaustinen, Veteli, Perho
Soita: +358 40 804 3407Halsua, Kaustinen, Veteli, Perho
Soita: +358 40 804 3406 -
Puheterapia keskussairaala
lapset ja ääniasiakkaat
Soita: +358 40 653 4485aikuiset (neurologia)
Soita: +358 40 653 4469
Palvelupaikat
Varatun ajan peruminen
Mikäli sinulle tulee este ja joudut perua sinulle varatun aikasi, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian. Ajanvaraus on peruttava viimeistään yksi arkipäivä ennen varattua aikaa. Yli 18-vuotiailta peruuttamattomasta ajasta peritään maksu.
Voit perua poliklinikka-ajan DigiSoiten kautta sähköisesti:
Tietoa palvelusta
Puheterapia on tarkoitettu lapsille, nuorille ja aikuisille, joilla on puheilmaisun ja/tai puheen ymmärtämisen häiriöitä, äänihäiriötä tai nielemisvaikeuksia. Puheterapia on lääkinnällistä, tutkimukset sisältävää kuntoutusta. Terapian tarkoitus on auttaa potilasta kommunikoimaan ja toimimaan arjessaan sujuvasti ja itsenäisesti. Puheterapia toteutetaan tarpeen mukaan jaksoittain yksilö- ja/tai ryhmäterapiana.
Terapiassa voidaan opastaa potilas käyttämään apuvälineitä, kuten puhelaitteita. Lapset ja nuoret ohjaa puheterapiaan yleensä neuvola tai kouluterveydenhoito, aikuiset voivat tulla terapiaan lääkärin tai hoitajan ohjaamina.