Toimintaterapia
Toimintaterapiaa voidaan suunnata kaikille ikäryhmille silloin, kun vamma, sairaus, kehitysviivästymä, elämäntilanne tai ikääntyminen heikentää selviytymistä arkielämässä. Toimintaterapian tavoitteena on vahvistaa asiakkaan valmiuksia ja taitoja ja lisätä hänen osallisuuttaan arkipäivän toiminnoissa.
Tämän sivun sisältö
Toimintaterapia on kuntoutusta, joka perustuu toiminnan terapeuttiseen käyttöön ja toimintaterapeutin sekä asiakkaan väliseen yhteistyöhön. Toimintaterapiaa voidaan suunnata kaikille ikäryhmille silloin, kun vamma, sairaus, kehitysviivästymä, elämäntilanne tai ikääntyminen heikentää selviytymistä arkielämässä.
Toimintaterapiassa tuetaan asiakkaan itsenäisyyttä, suoriutumista ja osallistumista arjen toiminnoissa asiakkaan toimintaympäristöissä. Toimintaterapia on yksi mahdollinen kuntoutusmuoto, kun asiakkaan toimintakyky on jostain syystä heikentynyt tai lapsen iänmukaisessa kehityksessä on haasteita.
Toimintaterapia sisältää muun muassa toimintakyvyn arviointia, kuntoutusta sekä pienapuvälineiden ja yläraajojen ortoositarpeen kartoittamista. Aikuisten toimintaterapia toteutuu sekä vastaanotolla että asiakkaan omassa ympäristössä, esimerkiksi asiakkaan kotona. Lasten toimintaterapia-arviot toteutuvat pääsääntöisesti vastaanotolla Soiten eri toimipisteissä.
Toimintaterapiaan ohjaudutaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen lähetteellä.
Puhelinasiointi
-
Toimintaterapia aikuiset ja ikääntyneet
Kuntoutussihteeri
Soita: +358 40 806 5599 -
Toimintaterapia lapset ja nuoret
Kuntoutussihteeri
Soita: +358 40 489 2043
Palvelupaikat
Tietoa palvelusta
Toimintaterapiaan ohjaudutaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen lähetteellä.
Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on edistää ja ylläpitää potilaan toimintakykyä. Toimintaterapeutti voi esimerkiksi tutustuttaa asiakkaan erilaisiin arjen tilanteita helpottaviin apuvälineisiin ja ehdottaa muutoksia tämän asuntoon. Toimintaterapiaa voidaan antaa sekä yksilö- että ryhmäterapiana.