Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Soitessa asiakas- ja kuntalaisosallisuus nähdään tärkeäksi asiaksi ja vammaisneuvosto on yksi tapa edistää osallisuutta. Soiten TKIO ja osallisuus -vastuualue vastaa asiakasosallisuuden kehittämisestä ja toimeenpanosta.

Tehtävä

Vammaisneuvoston tehtävänä Soitessa on vaikuttaa, edistää ja seurata erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon eri aloilla tapahtuvaa toimintaa vammaisten henkilöiden kannalta.

Vammaisneuvosto voi tehdä aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja asioista, joilla on merkitystä vammaisten henkilöiden elämisessä ja suoriutumisessa jokapäiväisessä elämässä.

Soiten vammaisneuvosto kokoontuu, mahdollisuuksien mukaan, vuorotellen eri puolilla hyvinvointialuetta. Soiten ja kuntien vammaisneuvostojen välille rakennetaan toimiva yhteistyö niin, että kuntien neuvostot voivat esittää kysymyksiä ja siirtää Soiten vammaisneuvoston käsittelyyn sellaisia asioita, joiden katsovat sinne kuuluvan tai he haluavat vastauksen oman kuntansa alueen soteasioihin liittyen.

Vammaisneuvosto kokoontuu noin 5-6 kertaa vuodessa. Sen tehtävänä on keskustella, antaa palautetta ja välittää tietoa kunnallisista neuvostoista hyvinvointialueen neuvostoon ja päinvastoin.

Soiten vammaisneuvostossa on edustaja jokaisesta hyvinvointialueen kunnasta. Lisäksi neuvostoon kuuluu kaksi hyvinvointialueen hallituksen jäsentä ja riittävä Soiten viranhaltijaedustus. Vammaisneuvoston pysyvä asiantuntijajäsen on perhepalveluiden toimialuejohtaja.

Hyvinvointialueen aluehallitus käsittelee vammaisneuvoston vuosiraportin.  

Kokoonpano 1.1.2023 – 31.12.2025

Varsinainen jäsenVarajäsen
Anders Nyberg pj. 2022-2023Katrin Björklund
Vuokko Möttönen vpj. 2022-2023Seppo Ahvenkoski
Jussi Salminen, esittelijä
Paul Granvik, sihteeri
Minna Lönnbäck, Perheiden palveluiden toimialuejohtaja
Margita Lukkarinen, aluehallituksen edustaja
Mauri Salo, aluehallituksen edustaja
Marianne From
Sauli KonttilaSinikka Katila
Tiina KoskelaTaina Koskela
Marjatta LuomaMikko Vehniäinen
Silvo MäkeläPirkko Kirsilä
Sirpa ParkkilaAimo Itäniemi
Taisto PollariMaria Patana
Asta TörmälehtoMarjatta Luoma

Toiminnasta vastaavat

Jussi Salminen

Osallisuus- ja asiakkuuspäällikkö

Puhelin: +358 44 780 9444

Katso myös nämä