Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Soitessa asiakas- ja kuntalaisosallisuus nähdään tärkeäksi asiaksi ja vanhusneuvosto on yksi tapa edistää osallisuutta. Soiten TKIO ja osallisuus -vastuualue vastaa asiakasosallisuuden kehittämisestä ja toimeenpanosta.

Tehtävä

Vanhusneuvoston tehtävänä Soitessa on vaikuttaa, edistää ja seurata erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon eri aloilla tapahtuvaa toimintaa ikäihmisten kannalta.

Vanhusneuvosto voi tehdä aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja asioista, joilla on merkitystä ikäihmisten elämisessä ja suoriutumisessa jokapäiväisessä elämässä.
Vanhusneuvosto on otettava mukaan ikääntyneen väestön hyvinvointia koskevan suunnitelman valmisteluun sekä palvelujen riittävyyden ja laadun arviointiin.

Soiten vanhusneuvosto kokoontuu, mahdollisuuksien mukaan, vuorotellen eri puolilla hyvinvointialuetta. Soiten ja kuntien vanhusneuvostojen välille rakennetaan toimiva yhteistyö niin, että kuntien neuvostot voivat esittää kysymyksiä ja siirtää Soiten vanhussneuvoston käsittelyyn sellaisia asioita, joiden katsovat sinne kuuluvan tai he haluavat vastauksen oman kuntansa alueen soteasioihin liittyen.

Vanhusneuvosto kokoontuu noin 5-6 kertaa vuodessa. Sen tehtävänä on keskustella, antaa palautetta ja välittää tietoa kunnallisista neuvostoista hyvinvointialueen neuvostoon ja päinvastoin.

Soiten vanhusneuvostossa on edustaja jokaisesta hyvinvointialueen kunnasta. Lisäksi neuvostoon kuuluu kaksi hyvinvointialueen hallituksen jäsentä ja riittävä Soiten viranhaltijaedustus. Vanhusneuvoston pysyvä asiantuntijajäsen on hoidon ja hoivan toimialuejohtaja.

Hyvinvointialueen aluehallitus käsittelee vanhusneuvoston vuosiraportin.  

Kokoonpano 1.1.2023 – 31.12.2025

Varsinainen jäsenVarajäsen
Mikko Hänninen pj.Anni Hertteli
Pirjo Palosaari-Penttilä vpj.Tellervo Pakkala
Jussi Salminen, esittelijä
Kaj Westmark, sihteeri
Ritva Jämsä, Hoito ja hoivan toimialuejohtaja
Arto Alpia, aluehallituksen edustaja
Kristiina Teerikangas, aluehallituksen edustaja
Jörgen ForsströmRoy Sabel
Aimo ItäniemiSirpa Parkkila
Sirkka Juusela-PekkarinenMarianne Kykyri-Känsäkoski
Eero KlemolaMaija Männistö
Kalevi LindforsEija Mastokangas
Norppa RaijaEila Nikkarikoski
Sari TorppaPauli Väliverronen
Annikki SaloJukka Hannula

Toiminnasta vastaavat

Jussi Salminen

Osallisuus- ja asiakkuuspäällikkö

Puhelin: +358 44 780 9444

Katso myös nämä