Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Soite on varautunut neljänsien koronarokotusten laajentamiseen THL:n uusimman suosituksen mukaisesti 1.8. alkaen. THL julkaisi aiemmin tänään suosittelevansa neljänsiä rokoteannoksia tietyille väestöryhmille jo heinäkuussa tai viimeistään 1.8. alkaen.  

Soiten johtajaylilääkäri Pirjo Dabnellin mukaan COVID-19-tilanne on pysytellyt rauhallisena Keski-Pohjanmaalla, jonka vuoksi rokotustoimintaa jatketaan pienimuotoisena heinäkuun ajan nykyisen suunnitelman mukaisesti. Rokotuksia lisätään jälleen elokuun alusta alkaen.

THL:n uusimman suosituksen mukaan kunnat voivat heinäkuun alusta alkaen alueellinen epidemiatilanne huomioiden tarjota neljänsiä rokoteannoksia portaittain henkilöille, joilla on lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille, seuraavassa järjestyksessä: 1) 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin, 2) 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat ja 3) 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. Suositus ei toistaiseksi koske 12–17-vuotiaita riskiryhmäläisiä tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, joilla on edelleen hyvä suoja vakavaa koronatautia vastaan.

Katso myös nämä