Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Soiteen on saapunut koronaviruksen omikron-variantille räätälöityä Comirnaty Original/Omicron BA.1 -rokotetta, joka on käytettävissä yli 12-vuotiaiden rokotesuojan tehostamiseen. Uudessa rokotteessa alkuperäistä Comirnaty (Pfizer/BioNTech) rokotetta on päivitetty tehostamaan suojaa erityisesti omikron BA.1 -virusvarianttia vastaan alkuperäisen Covid-19-viruksen lisäksi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan varianttiräätälöidyt rokotteet laajentavat immuniteettia verrattuna aiempaan Wuhan-kantaan perustuneisiin rokotteisiin (THL:n tiedote).

Soiten alueella Pfizer/BioNTechin nk. varianttirokotetta aletaan antaa ensi viikosta, eli 26.9. alkavasta viikosta lähtien. Varianttirokotteen voi ottaa koronarokotesarjan 3-5 annoksena. Ensimmäisen ja toisen rokotteen on oltava alkuperäistä koronarokotetyyppiä.

Sairastettu koronavirustauti lasketaan yhdeksi rokoteannokseksi.

Suosittelemme riskiryhmäläisiä hakeutumaan neljänteen koronarokotukseen

Tällä hetkellä Soiten alueella annetaan neljänsiä koronarokotuksia vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin  kuuluville yli 18-vuotiaille, kaikille yli 60-vuotiaille sekä muille neljänteen rokotukseen oikeutetuille. Lisätietoa rokotuksiin oikeutetuista ikäryhmistä sekä rokotusväleistä löytyy Koronarokotukset-sivulta.

Huom!

Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. 

Edelleen annetaan myös 1., 2. ja 3. koronarokotteita kaikille suositusten mukaisille ikäryhmille. 5. rokotusannoksia annetaan 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

Soiten alueella koronarokotukseen voi hakeutua ajanvarauksella tai walk-in-periaatteella. Lisätietoa ja walk-in-päivien aikataulut löytyvät Soiten verkkosivuston koronaosiosta: Koronarokotukset.

Ajan koronarokotukseen voi halutessaan varata DigiSoiten Omahoito-palvelusta osoitteesta https://soite.terveytesi.fi tai puhelimitse numerosta 06 828 7488 (puhelinaika ma-pe klo 8–15.30). Ajan rokotukseen voi varata myös omasta terveyskeskuksesta.

Koronarokotukseen voi hakeutua mihin tahansa Soiten rokotuspisteeseen.

Katso myös nämä