Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Soiten alueella noudatetaan THL:n kasvomaskisuositusta. Tartuntojen ehkäisemiseksi muistutamme kasvomaskisuosituksesta. Kasvomaskia suositellaan käytettävän edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jos:

  • hakeudut koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin
  • sinulla on hengitystieinfektion oireita, mutta sinun on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella
  • tiedät altistuneesi koronavirukselle, esimerkiksi perheessäsi on todettu tartunta, mutta et voi välttää kodin ulkopuolisia lähikontakteja
  • asioit sosiaali- ja terveyspalveluissa tai vierailet osastolla
  • kuulut riskiryhmään ja olet tilassa, jossa ei voi välttää lähikontakteja

Tällä hetkellä Keski-Pohjanmaan keskussairaalan osastoilla sekä Soiten yleislääketieteen osastoilla on hoidossa yli 30 koronapositiivista potilasta. Valtaosa potilaista on hoidossa ensi sijassa muun syyn kuin koronaviruksen takia. On kuitenkin tärkeää pyrkiä estämään viruksen leviämistä, minkä vuoksi Soitessa suositellaan tehokasta suojatumista ja vierailurajoituksia osastoilla.

Vierailuissa keskussairaalan osastoilla ja tehostetun palvelun yksiköissä pyydetään käyttämään FFP2-kasvomaskia. Osassa osastoista tai yksiköistä joudutaan valitettavasti rajoittamaan vierailuja pandemiatilanteen vuoksi. Lue lisää aiemmin julkaistusta tiedotteesta.

Katso myös nämä