Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ohjauksen mukaan kunnat ja hyvinvointialueet tarjoavat jatkossa valtion hankkimia koronarokotteita kaikkien sellaisten henkilöiden ja henkilöryhmien rokotuksiin, joita julkisen tai yksityisen sektorin (ml. työterveyshuolto) sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksikön lääkäri arvioi perustelluksi ja joihin ei ole rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisia vasta-aiheita. Lisätietoa STM:n tiedotteessa.

Soite varautuu koronarokotusten laajentamiseen ja odottaa tarkempaa ohjauskirjettä sosiaali- ja terveysministeriöltä. Koronarokotukset jatkuvat siihen saakka THL:n nykyisen ohjeistuksen mukaan.

Neljänsiä koronarokotuksia tarjotaan tällä hetkellä kaikille yli 60-vuotiaille, riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville yli 18-vuotiaille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Influenssarokotuksen yhteydessä jaetaan syystalven 2022 tehosteannosta 65 vuotta täyttäneille, riskiryhmiin kuuluville 18 vuotta täyttäneille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Rokotuksiin oikeutetut ikäryhmät ja rokotusvälit on listattu Soiten verkkosivuilla:

Paxlovid-viruslääkettä määrätään valtakunnallisen ohjeistuksen mukaan

Koronainfektion hoitoon kehitetty Paxlovid-viruslääke on käytössä Soitessa. Paxlovid-lääkehoito vaatii huolellista arviointia ja sen aloituksesta päättää aina lääkäri. Soitessa lääkettä määrätään valtakunnallisen, kaikkien yliopistosairaaloiden laatiman ohjeistuksen mukaan.

Katso myös nämä