Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Kuten Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu myös Soite noudattaa koronarokotuksissa THL:n 16.11.2022 päivitettyä ohjeistusta. Suosituksen mukaan influenssarokotuksen yhteydessä jaetaan syystalven 2022 uutta koronan tehosterokotteita:

  • 65 vuotta täyttäneille
  • riskiryhmiin kuuluville 18 vuotta täyttäneille
  • voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Tällä kohderyhmällä on suurin vakavan koronataudin riski. Muistutamme, että tehosterokotteen ottaminen on tärkeää näihin kohderyhmiin kuuluville.

Suosituksen piiriin eivät kuulu alle 65-vuotiaat terveet aikuiset, sillä heillä vakavan taudin suoja on edelleen hyvä ja vaikean taudin riski pieni.

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskinarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi. 

THL:n koronarokotussuositukset perustuvat lääketieteelliseen ja epidemiologiseen arvioon rokotusten vaikutuksista koko väestön tasolla sekä kansalliseen rokotusstrategiaan. Alueellista epidemiatilannetta seurataan myös Soiten alueella edelleen tarkasti.

Koronaviruksen tehosteannos

Syystalven 2022 tehosteannoksen (influenssarokotteen yhteydessä annettava koronarokote) kohderyhmien osalta ei enää lasketa, montako tehosteannosta henkilö on aiemmin saanut tai montako kertaa hän on sairastanut koronan. 

Henkilön on kuitenkin pitänyt saada rokotuksen perussarja. Perussarjaan kuuluu kaksi rokoteannosta, immuunipuutteisilla kolme. Sairastettu tauti lasketaan yhdeksi rokoteannokseksi alle 65 vuotiailla.

Kuva: THL

Rokotuksiin oikeutetut ikäryhmät ja rokotusvälit on listattu Soiten verkkosivuilla:

Katso myös nämä