Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Asiakas pääsee koronanäytteenottoon vain terveydenhuollon ammattilaisen arvion perusteella. Näin pystytään kohdentamaan hoitotoimenpiteet, kuten Paxlovid-lääkkeen tai tukoksenestohoidon aloitus niitä tarvitseville. Asiakas ei voi enää itse varata aikaa koronavirustestiin, vaan hänen tulee olla yhteydessä omaan terveysasemaan tai koronaneuvontanumeroon 06 828 7499.

Perusterveiden tulee hoitaa koronatautia samoin kuin normaalia flunssaa ja pysyä kotona, kunnes oireet ovat selvästi helpottuneet. Eli voi toimia kuten tavallisen flunssan ja nuhakuumeen kanssa: arkeen voi palata, kun kuume on poissa ja oireet ovat selvästi vähentyneet. Jos yleisvointi laskee tai oireet ovat vakavia, on syytä olla yhteydessä terveydenhuoltoon, kuten aina muidenkin sairastumisien kohdalla.

Katso myös nämä