Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Perhonjokilaakson perusterveydenhuollossa pilotoidaan lääkärin etävastaanottoa 18 vuotta täyttäneille mielenterveysasiakkaille siten, että asiakas voi itse varata ajan lääkärin etävastaanotolle ilman hoitajan etukäteen tekemään hoidon tarpeen arviointia. Ajan etälääkärille voi varata DigiSoiten Omahoito-palvelun kautta. Palvelua voivat käyttää kaikki Soiten alueen yli 18-vuotiaat asukkaat.

Ennen vastaanottoa asiakasta pyydetään vastaamaan Terapianavigaattorin kysymyksiin. Kyselyn lopuksi asiakas saa henkilökohtaisen koodin, jonka voi antaa etävastaanoton lääkärille. Koodin avulla lääkäri näkee kyselyn tulokset ja voi ottaa ne huomioon etävastaanottokäynnillä.

Lääkärin etävastaanotto mielenterveysasioissa on tarkoitettu kiireettömien asioiden hoitoon. Kiireisissä asioissa tulee ottaa yhteyttä päivystävään psykiatriseen sairaanhoitajaan.

Lääkärin etävastaanotto on ollut käytössä Soitessa jo aiemmin, mutta ajan saaminen on edellyttänyt hoitajan etukäteen tekemään hoidon tarpeen arviointia, jonka jälkeen asiakkaalle on voitu tarjota etävastaanottomahdollisuutta. Ajan varaaminen etälääkärin vastaanotolle mielenterveysasioissa on ensimmäinen kokeilu, jossa asiakas voi tehdä ajanvarauksen suoraan digitaalisesti ilman hoidon tarpeen arviointia.

Katso myös nämä