Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

THL suosittelee koronarokotteen tehosteannosta 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille.

Rokotteina käytetään varianttiräätälöityjä Comirnaty- ja Nuvaxovid XBB1.5 -valmisteita.

Jos tehosteannosten kohderyhmään kuuluva ei vielä ole saanut rokotusta, rokotukseen voi hakeutua omalle terveysasemalle. Jos tietää sairastaneensa koronataudin tai saaneensa tartunnan syksyn tai talven 2023–2024 aikana tehosteannosta ei tarvitse. 

Rokotusaikaa voi tiedustella ottamalla yhteyttä omaan terveysasemaan. Tunkkarin terveyskeskuksessa järjestetään rokotuspäivä 22.1.2024 klo 12-14 (rokotukset ajanvarauksella). Kokkolan ja Kannuksen terveyskeskuksissa rokotteita pistetään tarpeen mukaan hoitajavastaanotoilla. Rokotukseen tulee varata aika etukäteen DigiSoiten Omahoito-palvelusta tai puhelimitse.

Myös influenssarokotteita on edelleen saatavilla ja rokotus kannattaa yhä ottaa. Influenssarokotusaikoja voi myös tiedustella omalta terveysasemalta. Influenssarokotteen voi ottaa yhtä aikaa koronarokotteen kanssa. Riskiryhmät, joille suositellaan influenssarokotusta ovat samat kuin koronarokotteessa.

Katso myös nämä