Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

BuddyCare-sovellus on aktiivisessa käytössä sisätautien poliklinikalla paksunsuolen tähystykseen tuleville potilaille, mutta tarkoitus on laajentaa sovellusta muihinkin hoitotoimenpiteisiin. Syksyllä 2020 BuddyCare-sovellus otettiin käyttöön myös koronavirukseen sairastuneen kotiseurannassa.

BuddyCare-mobiilisovellus tekee potilaan seurannan, valmistautumisen toimenpiteeseen sekä kommunikoinnin Soiten hoitoyksikköön helpommaksi ja joustavammaksi.

BuddyCare sisätautien poliklinikalla

Sovellukseen luodaan potilaalle aikataulutettu hoitopolku, jota seuraamalla potilas saa kaiken tarvittavan tiedon juuri oikeaan aikaan. Sovellus muistuttaa esimerkiksi siitä, milloin pitää aloittaa tyhjennyslääkkeiden otto. Potilas voi kuitata sovellukseen mitkä valmistelutoimenpiteet hän on suorittanut.

Sovelluksen hoitopolulta löytyvät mm. seuraavat tiedot:

  • tiedot tehtävästä toimenpiteestä
  • automaattiset muistutukset
  • tärkeät ohjeet liittyen valmistautumiseen ja jälkihoitoon
  • tärkeät yhteystiedot ja tiedot sairaalasta


BuddyCare-sovellus kulkee potilaan mukana mobiililaitteessa ja muistuttaa ennen toimenpidettä tehtävistä valmistautumistoimenpiteistä; eli se ohjaa ja opastaa tutkimukseen valmistautumisessa. Ohjeistus alkaa viikkoa ennen paksunsuolen tutkimusta. Tutkimukseen liittyvä ohjeistus on kätevästi käytössä omassa puhelimessa ja siihen voi palata milloin vain.


BuddyCare-sovelluksen kautta potilas voi olla yhteydessä hoitohenkilökuntaan ja samoin hoitohenkilökunta voi olla yhteydessä potilaaseen ennen tutkimusta. Sovelluksen kautta potilas voi milloin vain kysyä epäselvistä asioista Soiten ammattilaiselta. Soiten hoitohenkilöstö voi seurata miten potilas on kuitannut hänelle tulleet muistutukset BuddyCare-sovelluksessa ja tarvittaessa potilaaseen voidaan ottaa yhteyttä, mikäli jokin valmistautumistoimenpide on jäänyt kuittaamatta tehdyksi. Potilas voi halutessaan myös jakaa hoitopolun läheisensä kanssa, jolloin he voivat yhdessä huolehtia toimenpideohjeistuksen noudattamisesta.

Sovellus ladataan puhelimeen sovelluskaupasta

Sovelluksen käyttö edellyttää, että potilaalla on älypuhelin (Android/iOS) tai tabletti (iPad) sekä internet-yhteys. Potilas voi ladata sovelluksen mobiililaitteelle ilmaiseksi sovelluskaupasta nimellä BuddyCare. Sisään omalle hoitopolulle potilas pääsee hänelle annetulla henkilökohtaisella aktivointikoodilla, jonka potilas saa Soiten ammattilaiselta.

BuddyCare-mobiilisovellus on vaihtoehto potilaille, jotka haluavat käyttää sähköisiä asiointikanavia. Vanha toimintamalli kirjeineen säilyy edelleen rinnalla ja potilas saa itse valita kumpaa toimintamallia haluaa soveltaa. BuddyCare-sovellus toimii sekä suomeksi että ruotsiksi.

Katso myös nämä