Siirry sisältöön

Alkuvaiheessa kartoitetaan asiakkaan palvelutarve ja tarvittaessa laaditaan asiakassuunnitelma yhteistyössä asiakkaan kanssa. Aikuissosiaalityössä työskentelee sosiaalityöntekijöitä ja sosiaaliohjaajia. Aikuissosiaalityössä tehdään monialaista yhteistyötä eri tahojen kanssa asiakkaan palvelutarpeen mukaan.

Voit ottaa yhteyttä aikuissosiaalityöhön mm. seuraavissa tilanteissa:

  •   tarvitset tukea ja ohjausta taloudellisissa vaikeuksissa
  •   tarvitset tukea asumiseen tai elämänhallintaan liittyvissä ongelmissa
  •   tarvitset tukea työllistymiseen
  •   olet kohdannut äkillisen kriisin
  •   tarvitset ohjausta ja neuvontaa liittyen sosiaaliturvaetuuksiin ja sosiaalipalveluihin

Toimeentulotuki

Toimeentulotuki on viimesijainen yhteiskunnan tukimuoto taloudellisiin vaikeuksiin joutuneille henkilöille ja perheille. Se on tarkoitettu tilapäiseksi tai muita tuloja ja etuuksia täydentäväksi avuksi.

Perustoimeentulotukea haetaan Kelasta. Harkinnanvaraisesta täydentävästä ja ehkäisevästä toimeentulotuesta päätetään sosiaalitoimessa. Harkinnanvaraista toimeentulotukea voit hakea Kelan perustoimeentulotuen hakemisen yhteydessä. Kela siirtää hakemuksen harkinnanvaraisen osuuden kuntaan.

Mikäli sinulla on voimassa oleva perustoimeentulotuen päätös, voit hakea harkinnanvaraista toimeentulotukea suoraan sosiaalitoimesta.

Toimeentulotukihakemusten vastaanotto, kun sinulla ei ole voimassa olevaa perustoimeentulotuen päätöstä:

Toimeentulotuki on viimesijainen yhteiskunnan tukimuoto taloudellisiin vaikeuksiin joutuneille henkilöille ja perheille. Se on tarkoitettu tilapäiseksi tai muita tuloja ja etuuksia täydentäväksi avuksi.

Perustoimeentulotukea haetaan Kelasta.

Varmista ennen toimeentulotuen hakemista onko sinulla oikeus saada Kelasta esimerkiksi työttömyysturvaa tai asumistukea, ja hae niitä.

Kun sinulla on voimassa oleva Kelan perustoimeentulotuen päätös:

Asioi sähköisesti DigiSoiten Omapalvelussa

Voit myös tehdä täydentävän tai ehkäisevän toimeentulohakemuksen sähköisesti DigiSoiten Omapalvelussa:

Jotta voit hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea, sinulla täytyy olla voimassa oleva Kelan päätös perustoimeentulotuesta tai hakemuksen on oltava vireillä.

Sähkön hinnan voimakkaan nousun takia vuonna 2023 on mahdollista saada apua sähkömenoihin. Ensisijainen tapa on hakea sähkövähennystä Verohallinnosta.

Kelan sähkötuki

Mietityttääkö oma taloustilanne? Taloushuolien kanssa ei tarvitse jäädä yksin! Tule keskustelemaan talouskysymyksistä luottamuksellisesti ilman ajanvarausta talousneuvolaan. Talousneuvolaan ovat tervetulleita kaikenikäiset, joilla on talouteen liittyviä huolia tai oma raha-asioiden hoitaminen mietityttää. Talousneuvolassa voit keskustella talouskysymyksistä luottamuksellisesti ilman ajanvarausta ja halutessaan myös nimettömästi.

Talousneuvola palvelee Yritystalo Evaldin tiloissa (Ristirannankatu 1, Kokkola, 3. krs.) tiistaina 10.1., 14.2., 14.3., 11.4., 9.5. ja 13.6. klo 12-15.

Yllä mainittuina aukioloaikoina voit myös soittaa talousneuvolaan puh. 040 804 2960 tai jättää yhteydenottopyynnön puhelimitse tai sähköpostilla soite.talousneuvola@soite.fi.

Soite järjestää monenlaista matalan kynnyksen ryhmätoimintaa, jonka tavoitteena on vahvistaa alueen asukkaiden sosiaalisia verkostoja sekä osallisuutta ja näin edistää hyvinvointia, toimintakykyä ja terveyttä. Ryhmätoimintaa järjestetään yhteistyössä kolmannen sektorin ja seurakuntien kanssa.

Ryhmät ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista tai lähetettä. Kokoontumisissa on mahdollista nauttia maksuttomat kahvit sekä pientä purtavaa ja vaihtaa kuulumisia muiden osallistujien kanssa. Paikalla on aina myös ryhmänvetäjä. 

Matalan kynnyksen ryhmätoimintaan kuuluu:

  • Aikuisten aamupala perjantaisin klo 8.30–10.00 Lähetyssopessa (Läntinen Kirkkokatu 19, Kokkola). Tarvittaessa saatavilla yleistä sosiaaliohjausta.
  • Miesten ryhmä tiistaisin klo 17.00–18.30 Lumikonkorttelin kerhotilassa (Oravankatu 6B, Kokkola, ala-aula).
  • Naisten ryhmä torstaisin klo 14.00–15.30 Lumikonkorttelin kerhotilassa (Oravankatu 6B, Kokkola, ala-aula).
  • Maanantain iltapäiväkahvit maanantaisin klo 12.00–13.30 Perhon kunnantalolla (Keskustie 2). Keskustelua, luonnossa liikkumista, jumppaa, kirjastossa käymistä jne.
  • Perhon vertaisryhmä torstaisin klo 18.00–20.00 Perhon työpajalla (Vehmassuontie 9).

Puhelinasiointi

Toiminnasta vastaavat

Anu Pippola

Vastuualuejohtaja / johtava sosiaalityöntekijä

Puhelin: +358 40 489 2145

Marja Paananen

Palvelualuejohtaja

Puhelin: +358 40 488 2847