Siirry sisältöön

Alkuvaiheessa kartoitetaan asiakkaan palvelutarve ja tarvittaessa laaditaan asiakassuunnitelma yhteistyössä asiakkaan kanssa. Aikuissosiaalityössä työskentelee sosiaalityöntekijöitä ja sosiaaliohjaajia. Aikuissosiaalityössä tehdään monialaista yhteistyötä eri tahojen kanssa asiakkaan palvelutarpeen mukaan.

Voit ottaa yhteyttä aikuissosiaalityöhön mm. seuraavissa tilanteissa:

  •   tarvitset tukea ja ohjausta taloudellisissa vaikeuksissa
  •   tarvitset tukea asumiseen tai elämänhallintaan liittyvissä ongelmissa
  •   tarvitset tukea työllistymiseen
  •   olet kohdannut äkillisen kriisin
  •   tarvitset ohjausta ja neuvontaa liittyen sosiaaliturvaetuuksiin ja sosiaalipalveluihin

Toimeentulotuki

Toimeentulotuki on viimesijainen yhteiskunnan tukimuoto taloudellisiin vaikeuksiin joutuneille henkilöille ja perheille. Se on tarkoitettu tilapäiseksi tai muita tuloja ja etuuksia täydentäväksi avuksi.

Perustoimeentulotukea haetaan Kelasta. Harkinnanvaraisesta täydentävästä ja ehkäisevästä toimeentulotuesta päätetään sosiaalitoimessa. Harkinnanvaraista toimeentulotukea voit hakea Kelan perustoimeentulotuen hakemisen yhteydessä. Kela siirtää hakemuksen harkinnanvaraisen osuuden kuntaan.

Mikäli sinulla on voimassa oleva perustoimeentulotuen päätös, voit hakea harkinnanvaraista toimeentulotukea suoraan sosiaalitoimesta.

Toimeentulotukihakemusten vastaanotto, kun sinulla ei ole voimassa olevaa perustoimeentulotuen päätöstä:

Toimeentulotuki on viimesijainen yhteiskunnan tukimuoto taloudellisiin vaikeuksiin joutuneille henkilöille ja perheille. Se on tarkoitettu tilapäiseksi tai muita tuloja ja etuuksia täydentäväksi avuksi.

Perustoimeentulotukea haetaan Kelasta.

Varmista ennen toimeentulotuen hakemista onko sinulla oikeus saada Kelasta esimerkiksi työttömyysturvaa tai asumistukea, ja hae niitä.

Kun sinulla on voimassa oleva Kelan perustoimeentulotuen päätös:

Asioi sähköisesti DigiSoiten Omapalvelussa

Voit myös tehdä täydentävän tai ehkäisevän toimeentulohakemuksen sähköisesti DigiSoiten Omapalvelussa:

Omapalvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmenteen käyttöä.

Jotta voit hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea, sinulla täytyy olla voimassa oleva Kelan päätös perustoimeentulotuesta tai hakemuksen on oltava vireillä.

Talousneuvola

Mietityttääkö oma taloustilanne? Taloushuolien kanssa ei tarvitse jäädä yksin! Tule keskustelemaan talouskysymyksistä luottamuksellisesti ilman ajanvarausta talousneuvolaan. Talousneuvolaan ovat tervetulleita kaikenikäiset, joilla on talouteen liittyviä huolia tai oma raha-asioiden hoitaminen mietityttää. Talousneuvolassa voit keskustella talouskysymyksistä luottamuksellisesti ilman ajanvarausta ja halutessaan myös nimettömästi.

Talousneuvola palvelee Yritystalo Evaldin tiloissa (Ristirannankatu 1, Kokkola, 3. krs.) tiistaina 8.11., 29.11. ja 13.12. klo 12-15.

Yllä mainittuina aukioloaikoina voit myös soittaa talousneuvolaan puh. 040 804 2960 tai jättää yhteydenottopyynnön puhelimitse tai sähköpostilla soite.talousneuvola@soite.fi.

Puhelinasiointi

Toiminnasta vastaavat

Anu Pippola

Vastuualuejohtaja / johtava sosiaalityöntekijä

Puhelin: +358 40 489 2145

Marja Paananen

Palvelualuejohtaja

Puhelin: +358 40 488 2847