Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Sosiaalisen luoton myöntämisen edellytyksenä on, että luoton saaja kykenee tuloistaan maksamaan luoton kuukausittaiset lyhennykset ja korot.  

Sosiaalista luottoa voidaan myöntää erilaisiin tarkoituksiin, jotka ehkäisevät taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista sekä edistävät henkilön ja perheen itsenäistä suoriutumista. Perusteltuja syitä luoton myöntämiseen voivat olla esimerkiksi talouden hallintaan saattaminen, velkakierteen katkaiseminen, kodin hankinnat, työllisyyden tai kuntoutumisen edistäminen, asumisen turvaaminen, sosiaalisen kriisin ylittäminen tai muu hakijan itsenäistä selviytymistä tukeva asia. 

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella sosiaalisen luoton vähimmäismäärä on 500 € ja enimmäismäärä 7 000 €. Lainan takaisinmaksun enimmäisaika on 5 vuotta. Luotonhakijalle ja luotonsaajalle järjestetään tarvittaessa taloudellista ohjausta ja neuvontaa sosiaalisen luoton myöntämisen yhteydessä ja takaisinmaksuajan kuluessa. 

Jätä yhteydenottopyyntö

Asiakas voi käynnistää sosiaalisen luoton hakemisen jättämällä yhteydenottopyynnön sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen DigiSoiten Omapalvelun kautta tai soittamalla sosiaalineuvonnan puhelinnumeroon. 

Omapalvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmenteen käyttöä.

Puhelinasiointi

Tietoa palvelusta

Asiakas voi käynnistää sosiaalisen luoton hakemisen jättämällä yhteydenottopyynnön sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen DigiSoite-sivuston kautta tai soittamalla sosiaalineuvonnan puhelinnumeroon.

Toiminnasta vastaavat

Marja Paananen

Palvelualuejohtaja

Puhelin: +358 40 488 2847

Anu Pippola

Vastuualuejohtaja / johtava sosiaalityöntekijä

Puhelin: +358 40 489 2145

Katso myös nämä