Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Vanhussosiaalityön asiakkaita ovat eläkkeellä olevat ikääntyneet henkilöt, jotka asuvat Soiten alueella. Vanhustyön sosiaalityöntekijät ja -ohjaajat neuvovat ja avustavat taloudellisiin asioihin ja ikääntyneiden sosiaalisiin ongelmiin liittyvissä asioissa.

Ei-kiireellisissä vanhussosiaalityön tilanteissa voi olla yhteydessä myös Soiten yleiseen sosiaali- ja terveyspalveluneuvontaan. DigiSoite-sivuston kautta voi kotoa käsin jättää viestiä ikääntyneiden palveluihin juuri itselle sopivana ajankohtana. 

Vanhussosiaalityöhön voi ottaa yhteyttä, kun kyseessä on haasteellisiin henkilökohtaisiin taloudellisiin tukiin ja/tai etuuksiin liittyvät asiat. Pääsääntöisesti etuisuuksien hakemisista vastaa aina asiakas itse, asiakkaan asioiden hoitaja tai hoitava taho. Vanhussosiaalityöhön voi ottaa yhteyttä arkisin puhelinaikana.

Vanhussosiaalityön tarjoaa tukea haasteellisissa elämäntilanteissa, joihin voi liittyä:

  • Kelan etuuksista asumistuki, kuntoutushakemukset ja eläkehakemukset
  • Asunnonmuutostyö
  • Toimeentulotuen hakeminen
  • Edunvalvontahakemus
  • Taloudellisen tilanteen kartoitus

Jos työeläkkeesi on pieni tai et saa sitä ollenkaan, voit saada Kelasta kansaneläkettä

Jos muut eläkkeesi jäävät hyvin pieniksi tai et saa mitään muuta eläkettä, Kela maksaa myös takuueläkettä

Voit saada eläkkeensaajan asumistukea, kun asut vakinaisesti Suomessa, olet pienituloinen ja saat eläkettä, joka oikeuttaa eläkkeensaajan asumistukeen. Voit saada asumistukea vakinaiseen vuokra- tai omistusasuntoon.

Sinulla voi olla oikeus hoitotukeen, jos olet kokopäiväisesti eläkkeellä, sinulla on lääkärin toteama vamma tai sairaus, toimintakykysi on heikentynyt vähintään vuoden ajan ja tarvitset vamman tai sairauden takia apua tai ohjausta. Hoitotuen tavoitteena on helpottaa vammaisen tai pitkäaikaisesti sairaan eläkkeensaajan jokapäiväistä elämää, toimintakykyä, kuntoutusta ja hoitoa.

Pyydä apua

Akuuteissa, äkillisissä ja odottamattomissa kriisitilanteissa tulee olla yhteydessä Soiten sosiaalipäivystykseen:

Kiireellisissä hätätilanteissa tulee aina soittaa 112.

Ei-kiireellisissä tilanteissa voit ottaa yhteyttä myös sähköisesti DigiSoiten kautta:

Puhelinasiointi

Toiminnasta vastaavat

Merja Mäki

Vastuualuejohtaja

Puhelin: +358 40 806 5478

Katso myös nämä