Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Tukea tarvitsevat ovat pääsääntöisesti 12–17-vuotiaita. Tukihenkilö voi tukea lasta arkisissa asioissa, kuten harrastuksen löytämisessä, koulunkäyntiin liittyvissä pulmissa tai sosiaalisissa suhteissa. Itsenäistyvää nuorta tukihenkilö voi tukea käytännön asioissa itsenäisen elämän aloitusvaiheeseen liittyen.

Toiminta perustuu lapsen ja tukihenkilön väliseen vuorovaikutus- ja yhteistyösuhteeseen. Tärkeä osa tukihenkilötoimintaa on yhteistyö lapsen vanhempien, sosiaalityöntekijän sekä mahdollisesti lapsen muun verkoston kanssa. Tukihenkilönä toimimisesta maksetaan korvaus.

Tukihenkilöltä odotetaan

  • halua auttaa
  • valmiutta sitoutua lapsen tai nuoren rinnallakulkijaksi
  • toimintaan sitoutumista vähintään vuodeksi, sillä luottamussuhteen rakentaminen lapseen vie aikaa.

Ennen tukihenkilöksi tai tukiperheeksi ryhtymistä tulee käydä tukisuhdekoulutus. Koulutuksen tavoitteena on antaa perustietoa tukisuhdetoiminnasta, lapsen tai nuoren kehityksestä sekä valmiuksia lasten ja nuorten tukemiseen. Koulutus kestää noin kolme tuntia ja on osallistujille maksuton.

Koulutuksen käyminen ei sido tukihenkilöksi tai tukiperheeksi ryhtymiseen. Tukihenkilönä tai tukiperheenä aloittavat haastatellaan ja tukiperheisiin tehdään myös kotikäynti.

Näin haet tukihenkilöksi

Tukihenkilöksi haetaan hakemuksella. Hakemus löytyy sosiaalipalveluiden lomakkeet -sivulta. Hakemus toimitetaan sosiaaliohjaajalle postitse Villan Perhekeskukseen.

Puhelinasiointi

Toiminnasta vastaavat

Arja Seppälä

Vastuualuejohtaja, Palveluesimies

Puhelin: +358 44 730 7985

Maarit Biskop

Sote-keskuksen toimintayksikön vastaava esihenkilö

Matkapuhelin: +358 40 806 5151

Katso myös nämä