Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Palvelutarjottimeen on koottu Soiten elintapavalmennusta sisältävät palvelut, kuntien palvelut sekä järjestöjen palvelut. Lisäksi huomioitavaa on, että alueelta voi saada elintapavalmennuksen palveluita omasta työterveyshuollosta tai yksityisiltä toimijoilta.   

Elintapavalmennuksen palvelutarjotin toimii ammattilaisille elintapavalmennuksen tukena ja palvelutarjottimelta alueen asukkaat löytävät itselleen sopivia terveellisiä elintapoja tukevia palveluita. 

Painonhallintaryhmä yhteistyössä Kokkolan liikuntapalveluiden kanssa:

Painonhallintaryhmään haetaan täysi-ikäisiä (alle 70 vuotiaita), joilla painoindeksi on 30 tai enemmän ja joilla ei ole diagnosoituja elintapasairauksia.

Ryhmätoiminnasta ilmoitetaan lehdessä. Ryhmätoiminnasta kiinnostuneet soittavat ilmoitettuna ajankohtana ryhmätoiminnan vetäjille, jotka haastattelevat lyhyesti ryhmätoimintaan hakevat. Osa ryhmätoimintaan hakeutuvista ohjautuu suoraan sote-ammattilaiselta. Ryhmätoiminnan kriteerit täyttävistä valitaan maksimissaan 15 yhteen ryhmään.

Ryhmätoiminta sisältää alkumittaukset, ryhmätapaamiset (12 ryhmätapaamista), liikuntaohjaukset, seurantamittaukset ja loppumittaukset. Ryhmätoiminnan kokonaiskesto on 12 kuukautta.   

Ryhmätoiminnan päävetäjinä ovat ravitsemusterapeutti ja liikunnanohjaaja. Ryhmätoiminta toteutetaan moniammatillisesti.

Painonhallintaryhmien alkamisajankohdat vuonna 2024:

  • kevään ryhmä: maalis-huhtikuussa
  • syksyn ryhmä: syys-lokakuu

Senioreiden terveyden ja hyvinvoinnin sekä toimintakyvyn edistäminen

Senioreiden terveyspisteiden tarkoituksena on auttaa ja tukea senioreita edistämään omaa terveyttään, hyvinvointiaan ja toimintakykyään.

Liikkujan apteekki on apteekki, jossa otetaan puheeksi liikkuminen ja asiasta kiinnostuneita asiakkaita voidaan ohjata kunnan liikuntaneuvonnan pariin ja mahdollisesti myös kunnan, yhdistysten ja yksityisen tahon liikuntapalvelujen pariin.

Liikkujan apteekki voi olla myös mukana toteuttamassa esimerkiksi liikuntaohjauksia tai testipäiviä.

Lisätietoja:

Henri Nevalainen

Kehittämissuunnittelija (hyte)

Puhelin: +358 40 804 2205