Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Asiakas otetaan hoitotarvikejakelun piiriin, kun hoitotarvikkeiden käyttö on kestänyt yli kolme kuukautta. Jakelu voidaan aloittaa myös välittömästi, mikäli asiakkaan hoito on pitkäkestoista ja hoitotarvikkeiden tarve arvioidaan pysyväksi, kuten avanteen, inkontinenssin ja diabeteksen kohdalla. Erityistarvikkeet, kuten avanteen tai trakeostomian hoitoon tarvittavat tarvikkeet, annetaan hoitavasta yksiköstä.

Tarvikkeet ovat asiakkaille maksuttomia ja hoitotarvikkeet saa kolme kuukaudeksi kerrallaan. Soiten keskitetty hoitotarvikejakelu toimii Kokkolan terveyskeskuksesta, josta tilaukset ja jakelu hoidetaan koko Soiten alueelle. 

Hoitotarvikkeiden tilaus

Hoitotarvikkeet voi tilata netin kautta:

Hoitotarvikkeita voi tilata myös puhelimitse numerosta. Voit jättää myös takaisinsoittopyynnön.

Puhelinasiointi

Hoitotarvikkeiden noutaminen

Hoitotarvikejakelun tuotteita voi hakea noutolokerikoista tai Soiten terveysasemilta. Soiten alueella on kuusi noutolokerikkoyksikköä. Asiakas saa ilmoituksen tekstiviestillä, kun hoitotarvikkeet ovat noudettavissa noutolokerikosta. Hoitotarvikkeet saapuvat noutolokerikkoon kahden viikon kuluessa tilauksesta.

Noutolokerikot on sijoitettu seuraaviin paikoihin:

  • Keski-Pohjanmaan keskussairaalan aulatila laboratorion läheisyydessä (ovi A2) osoitteessa Mariankatu 16-20, 67200 Kokkola
  • Tunkkarin terveyskeskuksen (B-ovi) tiloissa osoitteessa Mäntöläntie 2, 69730 Tunkkari
  • Kannuksen terveyskeskuksen tiloissa osoitteessa Lopotinkatu 2, 69100 Kannus
  • Kälviän terveysasema osoitteessa Kälviäntie 24, 68300 Kokkola.

Lokerikoista voi noutaa tilatut hoitotarvikkeet arkipäivisin klo 8-19 välisenä aikana.

Terveysasemalle tilatut tuotteet voi noutaa aukioloaikojen mukaisesti. Kokkolan pääterveysasemalta tuotteet noudetaan hoitotarvikejakelusta ti ja to klo 14-15.30 välisenä aikana.

Tuotteiden palautus

Käyttämättömät tuotteet voi palauttaa Soiten hoitotarvikejakeluun erikseen sovitusti. Palautuksesta on tehtävä ilmoitus Soiten hoitotarvikejakeluun:

  • sähköpostitse osoitteeseen hoitotarvikejakelu(at)soite.fi
  • puhelimitse numeroon 044 730 7611 ennen palautusta.

Tietoa palvelusta

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Hoitotarvikkeiden saamiseksi tarvitaan päätös hoitavasta yksiköstä. Tarvikkeet ovat asiakkaille maksuttomia ja hoitotarvikkeet saa 3 kuukaudeksi kerrallaan.

Toiminnasta vastaavat

Pilvi Palojärvi

Vastuualuejohtaja

Matkapuhelin: +358 40 804 5009

Camilla Puurula

Osastonhoitaja vs

Puhelin: +358 40 804 2055

Johanna Heino

Palvelualuejohtaja

Puhelin: +358 40 804 3433