Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Asiakas otetaan hoitotarvikejakelun piiriin, kun hoitotarvikkeiden käyttö on kestänyt yli kolme kuukautta. Jakelu voidaan aloittaa myös välittömästi, mikäli asiakkaan hoito on pitkäkestoista ja hoitotarvikkeiden tarve arvioidaan pysyväksi, kuten avanteen, inkontinenssin ja diabeteksen kohdalla. Erityistarvikkeet, kuten avanteen tai trakeostomian hoitoon tarvittavat tarvikkeet, annetaan hoitavasta yksiköstä.

Tarvikkeet ovat asiakkaille maksuttomia ja hoitotarvikkeet saa kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. Soiten keskitetty hoitotarvikejakelu toimii Kokkolan terveyskeskuksesta, josta tilaukset ja jakelu hoidetaan koko Soiten alueelle. 

Hoitotarvikkeiden tilaus

Hoitotarvikkeet voi tilata netin kautta:

Hoitotarvikkeita voi tilata myös puhelimitse. Voit jättää myös takaisinsoittopyynnön.

Puhelinasiointi

Hoitotarvikkeiden noutaminen

Hoitotarvikejakelun tuotteita voi hakea noutolokerikoista tai Soiten terveysasemilta. Soiten alueella on kuusi noutolokerikkoyksikköä. Asiakas saa ilmoituksen tekstiviestillä, kun hoitotarvikkeet ovat noudettavissa noutolokerikosta. Hoitotarvikkeet saapuvat noutolokerikkoon kahden viikon kuluessa tilauksesta.

Noutolokerikot on sijoitettu seuraaviin paikoihin:

  • Keski-Pohjanmaan keskussairaalan aulatila laboratorion läheisyydessä (ovi A2) osoitteessa Mariankatu 16-20, 67200 Kokkola. Nouto joka päivä ympäri vuorokauden.
  • Tunkkarin terveyskeskuksen (A-ovi) aulatiloissa osoitteessa Mäntöläntie 2, 69730 Tunkkari. Nouto ma-pe klo 7-16.
  • Kannuksen terveyskeskuksen tiloissa osoitteessa Lopotinkatu 2, 69100 Kannus. Nouto ma-to klo 7-19 ja pe klo 7-16.30.
  • Kälviän terveysasema osoitteessa Kälviäntie 24, 68300 Kokkola. Nouto ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14.

Terveysasemalle tilatut tuotteet voi noutaa aukioloaikojen mukaisesti. Kokkolan pääterveysasemalta tuotteet noudetaan hoitotarvikejakelusta ti ja to klo 14-15.30 välisenä aikana.

Tuotteiden palautus

Käyttämättömät tuotteet voi palauttaa Soiten hoitotarvikejakeluun erikseen sovitusti. Palautuksesta on tehtävä ilmoitus Soiten hoitotarvikejakeluun:

  • sähköpostitse osoitteeseen hoitotarvikejakelu(at)soite.fi
  • puhelimitse numeroon 044 730 7611 ennen palautusta.

Tietoa palvelusta

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Hoitotarvikkeiden saamiseksi tarvitaan päätös hoitavasta yksiköstä. Tarvikkeet ovat asiakkaille maksuttomia ja hoitotarvikkeet saa kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan.

Toiminnasta vastaavat

Pilvi Palojärvi

Vastuualuejohtaja/vastuulääkäri

Matkapuhelin: +358 40 804 5009

Tanja Aalto

Osastonhoitaja/vastuualuejohtaja

Puhelin: +358 40 804 2055

Johanna Heino

Palvelualuejohtaja

Puhelin: +358 40 804 3433

Katso myös nämä