Siirry sisältöön

Fysiatrian poliklinikka

Fysiatrian poliklinikalla toteutetaan tuki- ja liikuntaelinsairauksien diagnostisointia, hoitoa ja kuntoutusta. Poliklinikalla järjestetään moniammatillisia selkäkuntoutusjaksoja fysiatrin arvion mukaan potilaille, joille perusterveydenhuollon tarjoamat kuntoutuksen palvelut eivät ole riittäviä tai Kelan kuntoutuspalvelut eivät ole tarkoituksenmukainen vaihtoehto.

Yksikköön ohjautuu potilaita lääkärin lähetteellä erikoissairaanhoidosta, terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta tai yksityisiltä vastaanotoilta.

Asiakas voi täyttää esitietolomakkeen etukäteen valmiiksi ja ottaa mukaan vastaanotolle. Lomakkeen löytää Lomakkeet ja hakemukset -sivulta nimellä Esitietolomake: Fysiatria ja kuntoutustutkimus.

Kuntoutustutkimuspoliklinikka

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa kuntoutustutkimus on polikliinista toimintaa. Sisältö määräytyy tutkimusasiakkaan tarpeiden mukaan ja tilaajan pyynnön perusteella. Kuntoutustutkimus sisältää asiantuntijoiden arvion asiakkaan työ- ja toimintakyvystä, kuntoutumisedellytyksistä ja voimavaroista.

Tavoitteena on laatia ammatillinen ja lääkinnällinen kuntoutussuunnitelma kuntoutustutkimustyöryhmän, tutkimusasiakkaan ja hänen lähiverkostonsa kanssa.

Asiantuntijoina työryhmässä toimivat lääkäri, sosiaalityöntekijä, fysio- ja toimintaterapeutti, psykologi. Tarpeen mukaan pyydetään konsultaatioita eri erikoisaloilta.

Tutkimusasiakkaat tulevat kuntoutustutkimukseen lääkärin lähetteellä erikoissairaanhoidosta, terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta tai yksityislääkärin vastaanotolta.

Asiakas voi täyttää esitietolomakkeen etukäteen valmiiksi ja ottaa mukaan vastaanotolle.

Puhelinasiointi

Varatun ajan peruminen

Mikäli sinulle tulee este ja joudut perua sinulle varatun aikasi, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian. Ajanvaraus on peruttava viimeistään yksi arkipäivä ennen varattua aikaa. Peruuttamattomasta ajasta peritään maksu.

Voit perua poliklinikka-ajan DigiSoiten kautta sähköisesti:

Tietoa palvelusta

Tutkimusasiakkaat tulevat kuntoutustutkimukseen lääkärin lähetteellä erikoissairaanhoidosta, terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta tai yksityislääkärin vastaanotolta.

Toiminnasta vastaavat

Tero Varila

Palveluesimies

Puhelin: +358 40 804 5103

Katja Tuliniemi

Ylilääkäri, palvelualuejohtaja

Matkapuhelin: +358 40 653 4043

Katri Koivisto

Ylilääkäri

Matkapuhelin: +358 40 014 5032