Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Naisten klinikkaan kuuluvat seuraavat yksiköt: 

Naisten klinikalla tarjotaan laadukasta ja ajanmukaista hoitoa naisen hyväksi hänen elämänkaaren kaikissa vaiheissa. Potilaiden hoito on moniammatillista ja teemme yhteistyötä myös omaisten kanssa.

Naistentautipotilaista suurin osa on leikkauspotilaita. Tavallisimpia leikkauksia ovat kohdunpoisto eri tekniikoilla, laskeumien korjaukset, virtsanpidätyskyvyn korjausleikkaukset ja munasarjoihin tehtävät leikkaukset. Osa leikkauksista hoidetaan päiväkirurgisesti ilman osastohoitoa. Noin puolet potilaista kotiutuu suoraan leikkausosastolta / heräämöstä joko leikkauspäivänä tai seuraavana aamuna.

Klinikat

Arkipäivisin avoinna oleva kätilöpoliklinikka on osa naisten klinikkaa. Kätilöpoliklinikalla hoidetaan mm. synnytystä pelkääviä potilaita, järjestetään synnytysvalmennuksia ja lisäksi sairaalan imetyspoliklinikka toimii kätilöpoliklinikalla. Terveydenhoitaja tai lääkäri voi kirjoittaa lähetteen kätilöpoliklinikalle.

Kotiuduttuaan alle 48 tunnin kuluttua synnytyksestä (LYSY), äiti ja vastasyntynyt tulevat kätilöpoliklinikalle lastenlääkärin ja kätilön tarkastusta varten muutama päivä kotiutumisen jälkeen.

Kätilöpoliklinikka toimii yhteistyössä lasten kotisairaalan kanssa.

Äitiyspoliklinikka on osa naisten klinikkaa, joka toimii arkipäivisin ajanvaraus ja päivystyspoliklinikkana. Äitiyspoliklinikalla tehdään raskauden aikaiset sikiön rakenne- ja muut ultraäänitutkimukset ajanmukaisilla ultraäänilaitteilla. Poliklinikalle lähetetään erikoissairaanhoitoa vaativat raskaana olevat äidit tutkimuksiin ja seurantaan. Lähetteen näihin tutkimuksiin voi kirjoittaa terveydenhoitaja tai lääkäri.

Naistentautien tavallisia hoidettavia ongelmia ovat vuotohäiriöt, vatsakipujen gynekologiset syyt, laskeumat, virtsankarkailu ja perhesuunnitteluun liittyvät asiat. Poliklinikalla tehdään myös raskauden keskeytyksiä. Jos harkitset raskauden keskeytystä, ota yhteyttä naistentautien poliklinikalle.

Naistentautien poliklinikka toimii arkisin lähete- ja päivystyspoliklinikkana. Erikoissairaanhoitoa vaativat naistentautipotilaat ohjautuvat terveyskeskus- ja yksityislääkäreiden lähettein naistentautien poliklinikalle.

Poliklinikalla toimii gynekologinen vastaanotto sekä erikois- ja toimenpidepoliklinikka.

Urogynekologian poliklinikalla toteutetaan virtsankarkailupotilaiden tutkimista, hoidonohjausta sekä leikkausten suunnittelua.

Infertiliteettipoliklinikalla suunnitellaan ja toteutetaan hoitoja yhteistyössä eri lapsettomuusklinikoiden kanssa. Lisäksi poliklinikalla seurataan esimerkiksi endometrioosipotilaita.

Onkologian poliklinikalla toteutetaan gynekologisten syöpien hoitoja ja seurantaa erikoissairaanhoidon porrastuksen mukaisesti.

Toimenpidepoliklinikalla tehdään monipuolisesti pientoimenpiteitä paikallispuudutuksessa.

Naistentautien poliklinikalla toimii myös seksuaaliterapeutin vastaanotto.

Lisäksi poliklinikalla toimii seksuaalista väkivaltaa kohdanneiden Seri-tukikeskus.

Puhelinasiointi

Varatun ajan peruminen

Mikäli sinulle tulee este ja joudut perua sinulle varatun aikasi, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian. Ajanvaraus on peruttava viimeistään yksi arkipäivä ennen varattua aikaa. Yli 18-vuotiailta peruuttamattomasta ajasta peritään maksu.

Voit perua poliklinikka-ajan DigiSoiten kautta sähköisesti:

Toiminnasta vastaavat

Charlotta Frostdahl

Ylilääkäri, vastuualuejohtaja

Matkapuhelin: +358 40 653 4313

Jessica Wikblad

Osastonhoitaja

Matkapuhelin: +358 40 653 4404

Arja Vähäsöyrinki

Apulaisosastonhoitaja

Matkapuhelin: +358 40 653 4013

Arja Sutinen-Herranen

Apulaisosastonhoitaja

Matkapuhelin: +358 40 653 4010

Jari Johansson

Tietohallintoylilääkäri

Matkapuhelin: +358 40 653 4349

Katso myös nämä