Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Kuntoutus painottuu ohjaukseen ja neuvontaan sekä asiakkaan itsehoidon tukemiseen. Ohjauksella ja neuvonnalla edistetään asiakkaan terveyttä sekä työ- ja toimintakykyä. Ohjaus ja neuvonta toteutetaan yksilöllisesti tai ryhmässä. Ohjaus ja neuvontakäynnit sisältävät seurannan.

Ohjausta voi olla esimerkiksi kotiharjoitteiden ja arjen askareiden ohjaus, liikuntaneuvonta, ergonomiaan liittyvä ohjaus ja omaisten ja lähiympäristön ohjaus.

Ryhmätoiminta

Ryhmätoiminta on tavoitteellista ja tuloksellisuuteen pyrkivää toimintaa ja edellyttää asiakkaan sitoutumista ryhmässä tapahtuvaan harjoitteluun. Ryhmät on jaettu toimintakykyryhmiksi asiakkaiden toimintakyvyn mukaan sekä diagnoosipohjaisiksi ryhmiksi.

Jokaiselle ryhmään osallistujalle tehdään alku- ja loppukartoitus sekä ryhmän luonteesta riippuen yksilöllinen oman tavoitteen mukainen harjoitusohjelma. Ryhmät kokoontuvat 1-2 kertaa viikossa.

Ryhmiin ohjautuminen

Ohjautuminen ryhmiin voi tapahtua hoito- ja kuntoutussuunnitelman ja lääkärin tai muun ammattihenkilön vastaanoton perusteella tai yksilöllisellä kuntoutuskäynnillä.

Ensitietopäiviin ja kursseille hakeutuminen tapahtuu suunnitellusti kotiin postitetun ohjeen tai hakemuksen pohjalta.

Puhelinasiointi

Tietoa palvelusta

Ryhmiin ohjautuminen voi tapahtua hoito- ja kuntoutussuunnitelman ja lääkärin tai muun ammattihenkilön vastaanoton perusteella tai yksilöllisellä kuntoutuskäynnillä.

Ensitietopäiviin ja kursseille hakeutuminen tapahtuu suunnitellusti kotiin postitetun ohjeen tai hakemuksen pohjalta.

Toiminnasta vastaavat

Jouni Kauppinen

Palveluesimies

Puhelin: +358 44 730 7635

Tero Varila

Palveluesimies / Vastuualuejohtaja Aikuisten/työikäisten kuntoutus, Fysiatria ja krooninen kipu, Apuvälinekeskus

Puhelin: +358 40 804 5103

Katja Tuliniemi

Ylilääkäri, palvelualuejohtaja

Matkapuhelin: +358 40 653 4043

Katso myös nämä