Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Suosittelemme uusimaan reseptin ensi sijassa OmaKanta-palvelun kautta. Jos reseptiä ei pysty uusimaan OmaKannasta tai haluat välittää ammattilaiselle tarkennuksen lääkitykseesi liittyen, voi uusimispyynnöstä lähettää viestin terveysasemalle Omahoito-palvelussa.

Huom!

Keski-Pohjanmaan keskussairaala tai yhteispäivystys ei ota vastaan apteekin tai Omakannan välittämiä uusimispyyntöjä.

Mikäli erikoislääkärin määräämät erityislääkkeet loppuvat ennen seuraavaa kontrollikäyntiä, ota yhteyttä siihen erikoissairaanhoidon yksikköön, josta lääke oli määrätty.

Reseptin uusiminen OmaKanta-palvelusta

OmaKanta-palvelussa voit helposti itse lähettää reseptistäsi uusimispyynnön terveydenhuoltoon, jos sinua hoitava terveydenhuollon yksikkö ottaa vastaan reseptin uusimispyyntöjä digitaalisesti. Huoltaja voi lähettää uusimispyynnön myös alle 10-vuotiaan lapsen reseptistä.

Reseptin uusiminen oman terveysaseman kautta

Voit uusia reseptin lähettämällä terveysasemallesi viestin DigiSoiten Omahoito-palvelusta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse.

Puhelinasiointi

Reseptin uusiminen apteekin kautta

Sähköisen reseptin voi uusia Omakanta-palvelun tai oman terveysaseman lisäksi myös apteekin kautta, jolloin apteekki välittää uusimispyynnön terveyskeskukseen. Apteekki voi ottaa maksun pyynnön välittämisestä.

Huomioithan, että reseptin uusimispyyntö on tehtävä viimeistään kahdeksan (8) päivää ennen lääkkeen loppumista.

Kela korvaa lääkkeitä, kliinisistä ravintovalmisteitaja perusvoiteita jotka on määrätty reseptillä sairautesi hoitoon, ja joille on vahvistettu korvattavuus.

Tietoa palvelusta

Reseptin uusimispyyntö tulee jättää aina siihen yksikköön, jossa potilasta on hoidettu. Lääkereseptin uusiminen saattaa edellyttää käyntiä lääkärin vastaanotolla. Reseptin uusimisen yhteydessä lääkärin on tarkistettava, että lääke sopii yhteen potilaan muiden käyttämien lääkkeiden kanssa.

Voit pyytää reseptin uusimista vastaanottokäynnin yhteydessä, apteekin kautta, Kelan ylläpitämässä sähköisessä OmaKanta-palvelussa tai olemalla yhteydessä sosiaali- ja terveyskeskukseen. Jos uusimisessa ei ole mitään ongelmia, se tehdään kahdeksan päivän kuluessa.

Toiminnasta vastaavat

Pilvi Palojärvi

Vastuualuejohtaja/vastuulääkäri

Matkapuhelin: +358 40 804 5009

Tanja Aalto

Osastonhoitaja/vastuualuejohtaja

Puhelin: +358 40 804 2055

Johanna Heino

Palvelualuejohtaja

Puhelin: +358 40 804 3433

Verkkoasiointi

Katso myös nämä