Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Ajanvaraus terveystarkastukseen

Voit varata soittamalla ajan terveystarkastukseen myös suoraan omalta omaishoitajien terveydenhoitajaltasi.

Ennen terveystarkastusta täytä ikääntyneiden esitietolomake joko sähköisesti tai tulosteena. Täytetty lomake käydään läpi terveystarkastuksessa yhdessä terveydenhoitajan kanssa. Lomake toimii ammattilaisten apuna terveydentilasi ja toimintakykysi kartoittamisessa.

Hyvinvointi- ja terveystarkastuksen sisältö

Hyvinvointi- ja terveystarkastuksessa keskustelet luottamuksellisesti terveydenhoitajan kanssa fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta tilanteestasi sekä tehdään terveydentilaasi ja toimintakykyysi liittyviä mittauksia (muun muassa laboratoriokokeet).

Tavoitteena on tukea omaishoitajana toimimistasi ja hoitotehtävääsi sekä löytää terveyttä ja jaksamistasi edistäviä asioita. Terveystarkastus ei ole välttämättä tarpeellinen, mikäli kuulut esimerkiksi työterveyshuollon piiriin.

Terveys- ja hyvinvointitarkastuksen avulla kartoitetaan sinun kokonaistilannettasi. Omaishoitajuutesi tukemisen lisäksi on tarkastuksen tarkoituksena tunnistaa kansansairauksia ja vaikuttaa elintapaohjauksella niiden ennaltaehkäisyyn sekä ohjata tarvittaessa hoidon piiriin. Terveys- ja hyvinvointitarkastuksen yhteydessä annetaan myös palveluohjausta.

Toiminnasta vastaavat

Heidi Lindqvist

Vastuualuejohtaja / Palveluesimies

Puhelin: +358 40 806 5958

Katso myös nämä