Siirry sisältöön

Puhelinasiointi

Ajanvaraus terveystarkastukseen

Voit varata soittamalla ajan terveystarkastukseen myös suoraan omalta omaishoitajien terveydenhoitajaltasi.

Ennen terveystarkastusta täytä ikääntyneiden esitietolomake joko sähköisesti tai tulosteena. Täytetty lomake käydään läpi terveystarkastuksessa yhdessä terveydenhoitajan kanssa. Lomake toimii ammattilaisten apuna terveydentilasi ja toimintakykysi kartoittamisessa.

Hyvinvointi- ja terveystarkastuksen sisältö

Hyvinvointi- ja terveystarkastuksessa keskustelet luottamuksellisesti terveydenhoitajan kanssa fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta tilanteestasi sekä tehdään terveydentilaasi ja toimintakykyysi liittyviä mittauksia (muun muassa laboratoriokokeet).

Tavoitteena on tukea omaishoitajana toimimistasi ja hoitotehtävääsi sekä löytää terveyttä ja jaksamistasi edistäviä asioita. Terveystarkastus ei ole välttämättä tarpeellinen, mikäli kuulut esimerkiksi työterveyshuollon piiriin.

Terveys- ja hyvinvointitarkastuksen avulla kartoitetaan sinun kokonaistilannettasi. Omaishoitajuutesi tukemisen lisäksi on tarkastusten tarkoituksena kansansairauksia sekä vaikuttaa elintapaohjauksella niiden ennaltaehkäisyyn sekä ohjata tarvittaessa hoidon piiriin. Terveys- ja hyvinvointitarkastuksen yhteydessä annetaan myös palveluohjausta.

Tietoa palvelusta

Voit varata soittamalla ajan terveystarkastukseen myös suoraan omalta omaishoitajien terveydenhoitajaltasi.

Ennen terveystarkastusta täytä ikääntyneiden esitietolomake joko sähköisesti tai tulosteena. Täytetty lomake käydään läpi terveystarkastuksessa yhdessä terveydenhoitajan kanssa. Lomake toimii ammattilaisten apuna terveydentilasi ja toimintakykysi kartoittamisessa.

Toiminnasta vastaavat

Seija Häggdahl

Sairaanhoitaja