Siirry sisältöön

Puhelinasiointi

Ajanvaraus terveystarkastukseen

Voit varata ajan terveystarkastukseen suoraan omalta omaishoitajien terveydenhoitajaltasi. Ajanvarauksen voit tehdä soittamalla omaishoitajien terveystarkastukseen.

Ennen kuin tulet terveystarkastukseen, täytä omaishoitajan hyvinvointikysely (esitietolomake) joko sähköisesti tai tulosteena. Jos kysely on tehty paperisena, ota täytetty lomake mukaan terveystarkastukseen. Kysely toimii ammattilaisten apuna terveydentilasi ja toimintakykysi kartoittamisessa.

Hyvinvointi- ja terveystarkastuksen sisältö

Hyvinvointi- ja terveystarkastuksessa keskustelet luottamuksellisesti terveydenhoitajan kanssa fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta tilanteestasi sekä tehdään terveydentilaasi ja toimintakykyysi liittyviä mittauksia (muun muassa laboratoriokokeet).

Tavoitteena on tukea omaishoitajana toimimistasi ja hoitotehtävääsi sekä löytää terveyttä ja jaksamistasi edistäviä asioita. Terveystarkastus ei ole välttämättä tarpeellinen, mikäli kuulut esimerkiksi työterveyshuollon piiriin.

Terveys- ja hyvinvointitarkastuksen avulla kartoitetaan sinun kokonaistilannettasi. Omaishoitajuutesi tukemisen lisäksi on tarkastusten tarkoituksena kansansairauksia sekä vaikuttaa elintapaohjauksella niiden ennaltaehkäisyyn sekä ohjata tarvittaessa hoidon piiriin. Terveys- ja hyvinvointitarkastuksen yhteydessä annetaan myös palveluohjausta.

Tietoa palvelusta

Terveystarkastus on omaishoitajalle lakisääteinen

Toiminnasta vastaavat

Seija Häggdahl

Vastuualuejohtaja / Palveluesimies vs

Matkapuhelin: +358 40 806 5958