Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Lääkärintodistus on nimensä mukaisesti lääkärin kirjoittama todistus tai lausunto ajo- tai työkyvystä, sairaudesta tai vammasta. Lääkärintodistuksia on useita erilaisia. Todistuksen saa joko vastaanotolla tai sen jälkeen ja annetaan aina asiakkaalle itselleen. 

Ajokorttitodistus ja ajokortin uusiminen

Ajokortin hankkimiseksi tai uusimiseksi tarvitaan lääkärintodistus. Tarkastukseen kuuluvat muun muassa näön ja kuulon tutkiminen, verenpaineen mittaaminen sekä yleisen terveydentilan arviointi.

Ajokorttitarkistuksiin liittyvistä asioista saat lisätietoa Soiten terveysasemilta.

Asioi DigiSoiten Omahoito-palvelussa asiantuntijan kanssa

Voit lähettää vastaanotolle viestin DigiSoiten Omahoito-palvelusta silloin, kun sinulle sopii. Vastaamme viestiisi tai otamme sinuun yhteyttä virka-aikana mahdollisimman nopeasti.

Tunnistautuminen Omahoito-palveluun tapahtuu Suomi.fi verkkopalvelun kautta. Tunnistautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Puhelinasiointi

Tietoa palvelusta

Ajokorttia, lentolupakirjaa, eräitä vakuutuksia tai uutta työpaikkaa varten voidaan tarvita terveystodistus. Se on lääkärin tekemään terveystarkastukseen perustuva asiakirja. Todistuksessa henkilön terveydentilaa tarkastellaan siitä näkökulmasta, johon todistusta haetaan.

Terveystodistuksen voi saada työterveyshuollosta, sosiaali- ja terveyskeskuksesta tai yksityiseltä lääkäriltä.

Jokaisella on oikeus saada terveydentilaansa koskevan todistus silloin, kun se on esimerkiksi hoidon, toimeentulon tai opiskelun takia välttämätöntä.

Toiminnasta vastaavat

Pilvi Palojärvi

Vastuualuejohtaja/vastuulääkäri

Matkapuhelin: +358 40 804 5009

Tanja Aalto

Osastonhoitaja/vastuualuejohtaja

Puhelin: +358 40 804 2055

Johanna Heino

Palvelualuejohtaja

Puhelin: +358 40 804 3433

Katso myös nämä