Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Digitaalinen terveystarkastus Omaolossa

Terveystarkastuksen voi tehdä digitaalisesti valtakunnallisessa Omaolo-palvelussa. Omaolon terveystarkastuksella on mahdollista saada tietoa omasta terveydentilasta verrattuna muihin saman ikäisiin kansalaisiin. Terveystarkastus arvioi, onko sinulla tarvetta ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon vai voitko kohentaa kuntoasi parhaiten omalla toiminnallasi. 

Tarvittaessa Omaolo-palvelu antaa myös ohjeet, miten kyselyvastaukset voi lähettää Soiten ammattilaiselle. Jos päätät lähettää kyselyvastaukset eteenpäin, ohjautuvat ne Soiten ammattilaisille käsiteltäväksi. Ammattilainen kartoittaa kokonaisvaltaisesti tilanteesi ja ohjaa tarvittaviin tutkimuksiin ja/tai palveluihin. Ammattilaiset ovat sinuun yhteydessä Omaolon asioinnilta löytyvällä viestit-toiminnolla 1-7 vrk kuluessa terveystarkastuksen lähettämisestä.

Asioi DigiSoiten Omahoito-palvelussa asiantuntijan kanssa

Voit lähettää vastaanotolle viestin DigiSoiten Omahoito-palvelusta silloin, kun sinulle sopii. Vastaamme viestiisi tai otamme sinuun yhteyttä virka-aikana mahdollisimman nopeasti.

Tunnistautuminen Omahoito-palveluun tapahtuu Suomi.fi verkkopalvelun kautta. Tunnistautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Puhelinasiointi

Tietoa palvelusta

Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys sosiaali- ja terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, työ- ja toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita.

Terveystarkastuksen keskeisiä aiheita ovat ravinto, liikunta, uni, tupakointi ja alkoholin käyttö sekä elämänhallinta ja sosiaaliset suhteet. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, terveystarkastuksen tekijä ohjaa potilaan eteenpäin. Työelämässä olevat voivat saada terveystarkastuksen myös omasta työterveyshuollostaan.

Toiminnasta vastaavat

Pilvi Palojärvi

Vastuualuejohtaja/vastuulääkäri

Matkapuhelin: +358 40 804 5009

Tanja Aalto

Osastonhoitaja/vastuualuejohtaja

Puhelin: +358 40 804 2055

Johanna Heino

Palvelualuejohtaja

Puhelin: +358 40 804 3433

Katso myös nämä