Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Oletko sinä etsimämme henkilö?

Perhehoitajana toimiminen on sopivaa sinulle, joka olet eläkkeellä tai haluat tehdä lisätöitä esimerkiksi oman työsi ohella. Perhehoitajuus voi olla oman kodin jakamista esimerkiksi päiväaikaista perhehoitoa tarjoamalla tai asiakkaan tukemista omassa kodissaan. Perhehoitajuudella halutaan erityisesti tukea omaishoitoperheitä. Tällä hetkellä tarvitsemme erityisesti kiertäviä perhehoitajia asiakkaan kotona asumista tukemaan.

Tarjoamme ilmaisen valmennuksen henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään perhehoidon parissa. Tässä valmennuksessa saat tietoa ikääntyneen perhehoitajuudesta. Valmennukseen tuleminen ei sido perhehoitajuuteen. Perhehoidon valmennus on prosessi, jossa yhdessä mietitään perhehoitajaksi ryhtymistä ja perhehoitajuuden soveltumista omaan elämäntilanteeseen.

Seuraava perhehoitajien valmennus alkaa 1.10.2024. Tapaamiskertoja on yhteensä kahdeksan. Valmennus päättyy 28.1.2025. Valmennus toteutetaan pääsääntöisesti tiistaisin 15.00–18.00. Tutustu tarkempiin aikatauluihin alla olevasta tiedostosta.

Ilmoittautumiset 31.8.2024 mennessä. Täytä hakemus, mikäli kiinnostuit aiheesta.

Toivomme sinun tutustuvan Soiten perhehoidon toimintaohjeeseen sekä valmennuksen lisätietoihin ja Perhehoitoliiton sivuihin:

Soita ja kysy lisää!

Ikääntyneiden perhehoito: puh. 044 730 7927 (ma-pe) tai 040 804 2763 (ti-to)

”Meillä muun muassa tehdään ruokaa, syödään yhdessä, leivotaan viikoittain, tiskataan tiskiä, jutellaan, muistellaan vanhoja, kuunnellaan päivän uutisia, tehdään kävelylenkkejä, istuskellaan ulkona ja kuunnellaan musiikkia. Askareet toimivat samalla tuttuina ja turvallisina virikkeinä sekä tukevat toimintakykyä ja kotona pärjäämistä. Jokainen saa osallistua voimiensa ja tilanteensa mukaan”, toteaa perhehoitaja, joka tarjoaa päiväaikaista perhehoitoa omassa kodissaan.

”Tämä on minun juttuni. Saan olla mukana ja tukena perheiden erilaisissa elämäntilanteissa. Vaikeina hetkinä saan olla rinnalla kulkijana, mutta paljon on myös naurua, kahvinkeittoa ja ulkoilua”, iloitsee Soiten alueella asiakkaiden kodeissa työskentelevä kiertävä perhehoitaja.

Katso myös nämä