Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Är du personen vi söker?

Att fungera som familjevårdare passar dig som är pensionär eller vill arbeta med något till exempel utöver ditt ordinarie arbete. Familjevård kan vara att dela sitt hem, till exempel genom att erbjuda familjevård dagtid eller att stödja en kund i klientens eget hem. Med familjevården vill vi särskilt stödja familjer där det finns närståendevårdare. För närvarande behöver vi särskilt ambulerande familjevårdare för att stödja kunders boende hemma.

Vi erbjuder gratis utbildning till personer som är intresserade av att arbeta med familjevård. I utbildningen får du information om hur det är att arbeta som familjevårdare för äldre. Att komma till utbildningen binder dig inte till att bli familjevårdare. Familjevårdsutbildningen är en process där vi tillsammans funderar kring vad det innebär att bli familjevårdare och hur arbete med familjevård passar in i ens egen livssituation.

Nästa utbildning för familjevårdare börjar 1.10.2024 och består av totalt åtta möten. Utbildningen avslutas 28.1.2025. Utbildningen genomförs vanligtvis på tisdagar kl. 15.00-18.00. Läs mer om tidtabellen i meddelandet nedan.

Anmälan senast 31.8.2024. Fyll i ansökan om du är intresserad av ämnet.

Vi hoppas att du kommer att bekanta dig med Soites riktlinjer för familjevård och ytterligare information om utbildningen. Bekanta dig även gärna med Förbundet för Familjevård i Finland rf:s sidor:

Ring och fråga mer!

Familjevården för äldre: tfn 044 730 7927 (mån-fre) eller 040 804 2763 (tis-tors)

Ta en titt också på dessa