Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Kirjaudu Omapalveluun:

Omapalvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmenteen käyttöä.

Tuet, joita voi hakea Omapalvelun kautta:

  • Täydentävä tai ehkäisevä toimeentulotuki. Jotta voit hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea, sinulla täytyy olla voimassa oleva Kelan päätös perustoimeentulotuesta tai hakemuksen on oltava vireillä.
  • Lapsiperheiden kotipalvelu, jota haetaan lapsiperheiden palvelujen hakemuksella.
  • Vammaispalvelulain mukaisia palveluja, joita haetaan vammaispalveluhakemuksella.
  • Omaishoidon tuki
  • Liikkumista tukevaa palvelua ja asunnonmuutostöitä, joita haetaan iäkkäiden palvelujen hakemuksella.

Jos valitset Omapalvelussa asiointikanavaksi Omapalvelun, annat suostumuksen siihen, että päätös voidaan lähettää sinulle digitaalisesti Omapalveluun. Sinulle voidaan lähettää myös laskelmia, kirjeitä sekä mahdollisia lisäselvityspyyntöjä Omapalveluun. Omapalvelun kautta voit myös seurata hakemuksesi käsittelyn etenemistä. Jos et valitse asiointikanavaksi Omapalvelua tai et täytä tietoja, sinulle lähetetään päätös postitse.

Omapalveluun toimitetuista päätöksistä ja lisäselvityspyynnöistä voidaan lähettää automaattinen sähköposti- ja tekstiviestiheräte. Yhteystietojen ilmoittaminen ja päivittäminen Omapalveluun on välttämätöntä, jotta herätteiden lähettäminen onnistuu. Asiakas on vastuussa yhteystietojen oikeellisuudesta.

Omapalvelussa ei voi tehdä oikaisuvaatimuksia. Oikaisuvaatimus tehdään päätöksen mukana seuraavan oikaisuvaatimusohjeen mukaisesti.

Omapalveluun kirjaudutaan käyttämällä omia henkilökohtaisia pankkitunnuksia tai
mobiilivarmennetta.

Hakemuksen yhteydessä voit toimittaa tarvittavat liitteet pdf-, jpg- tai jpeg-muodossa. Liite voi olla myös kameralla otettu kuva asiakirjasta. Yhden liitteen maksimikoko on 2.0 Mt. Jos sinulta puuttuu jokin liitteeksi vaadittu todistus, niin voit lähettää liitteen jälkikäteen digitaalisesti tai postin välityksellä. Huomioi kuitenkin, että puuttuvat liitteet hidastuttavat asian käsittelyä.

Digitaalisilla hakemuksilla on ohjepainikkeita (kysymysmerkki-kuva), joita klikkaamalla saat asiakohtaisia täyttöohjeita. Oranssi nuoli tarkoittaa pakollista tietoa. Hakemuksia ei voi lähettää, ellei kaikkia pakollisia kenttiä ole täytetty.

Omapalvelu mahdollistaa tietyin edellytyksin toisen puolesta asioinnin. Puolesta asiointi edellyttää aina valtakirjan (“Valtakirja puolesta asiointiin” -lomake) tai sitoumuksen (“Sitoumus alaikäisen lapsen puolesta asiointiin sosiaalipalveluiden Omapalvelussa” -lomake) toimittamista Soiteen, jonka lisäksi oikeus hoitaa puolesta asiointia tarkistetaan digi- ja väestötietovirastosta.

Omapalvelussa voi toisen puolesta asioida, jos haetaan vammaispalveluja tai senioripalveluista asunnonmuutostöitä ja liikkumista tukevaa palvelua.

Tuetut selaimet:

Palvelu toimii seuraavilla selaimilla: Internet Explorer 11, Firefox 3.5 tai uudempi, Safari ja Chrome (uusimmat versiot), Opera 10.5 tai uudempi.

Jos käytät palvelua julkisessa tilassa olevalta koneelta, täytyy palvelusta ulos kirjautumisen jälkeen tyhjentää selaimen välimuisti ja sivuhistoria sekä sulkea selain. Lisäksi tulee poistaa mahdolliset tietokoneen kovalevylle tallennetut liitetiedostot.

Katso myös nämä