Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Voit olla jatkossakin yhteydessä suoraan ikääntyneiden asiakasohjaukseen. Palveluohjaajat tarjoavat ikääntyneille asukkaille tietoa, ohjausta ja neuvontaa sekä opastusta varhaisen tuen palveluista ja kotiin saatavista palveluista. Tarvittaessa asiakkaalle järjestetään palvelutarpeen arvioon perustuvat kotona asumista tukevat palvelut. Palveluohjaaja antaa arkielämään liittyvää ohjausta ja neuvontaa matalan kynnyksen periaatteella.

Alueelliset ikääntyneiden palveluohjaajat löytyvät Asiakasohjaus ja avopalvelut -sivulta.

Palveluohjaaja ei varaa aikoja lääkärille tai hoitajalle, ei anna laboratoriotuloksia asiakkaalle tai vastaa akuutteihin terveydenhuollon kysymyksiin.

Asiakas- ja palveluohjaus tarjoaa matalan kynnyksen neuvoa, ohjausta ja tietoa ikääntyneiden palveluista tai vastauksia kysymyksiin, jotka koskevat turvallista kotona asumista. Asiakas- ja palveluohjaus tukee ikääntyneiden hyvinvointia ja itsenäistä arjessa selviytymistä omassa kodissa. Neuvonnan, ohjauksen ja palvelutarpeen arvioinnin avulla varmistetaan tarvittavien palveluiden oikea-aikainen saatavuus.

Ikääntyneellä asiakkaalla on Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soitessa käytössään entistäkin sujuvammat ohjaus- ja neuvontapalvelut, joihin asiakas voi hakeutua itse, eli:

  • omatoimisesti itselle sopivaan aikaan käytettävät digipalvelut DigiSoitessa (esim. verkkosivut, itsearvioinnit, viestipalvelut sekä nettiajanvaraus)
  • asiakaspalvelu puhelimitse sekä
  • alueelliset palvelupisteet (Omais- ja perhehoitokeskukset)

Yhteydenotto

Soiten yleiseen sosiaali- ja terveyspalveluneuvontaan voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai digitaalisesti Omahoito-viestillä (ei-kiireellisissä asioissa).

Akuuteissa tilanteissa tulee ottaa yhteyttä Soiten sosiaalipäivystykseen tai soittaa hätänumeroon 112.

Asiointi toisen henkilön puolesta Soitessa on mahdollista tekemällä valtuutus asioiden hoitamista varten. Valtuutuksista saa lisätietoa Toisen puolesta asiointi -sivulta.

Alueelliset omais- ja perhehoitokeskusten yhteystiedot löydät Asiakasohjaus ja avopalvelut -sivulta.

Omahoito-viesti neuvontapalveluun

Voit ottaa yhteyttä sosiaali ja terveyspalvelupalveluneuvontaan digitaalisesti DigiSoiten Omahoito-palvelun viesti-toiminnolla. Omahoito-viesti on turvallinen tapa viestiä ammattilaisen kanssa joustavasti, ajasta ja paikasta riippumatta. Omahoidon viestit palvelua ei ole tarkoitettu kiireellisten tai akuuttien asioiden hoitoon.

Tunnistautuminen Omahoito-palveluun tapahtuu Suomi.fi verkkopalvelun kautta. Tunnistautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Puhelinasiointi

Toiminnasta vastaavat

Satu Marjakangas

Kehittämiskoordinaattori

Matkapuhelin: +358 40 652 4603

Katso myös nämä