Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Ajanvaraus koronavirusrokotuksiin

Aika koronarokotukseen on varattava etukäteen joko nettiajanvarauksen kautta tai puhelimitse omalta terveysasemalta. Myös 5–11-vuotiaille lapsille aika rokotukseen on varattava etukäteen.

  • Ajanvaraus netissä Omahoito-palvelussa on avoinna 24/7.
  • Omahoito-palveluun tulee kirjautua omilla pankkitunnuksilla (tai muulla vahvalla tunnistautumisella), jolloin ajan voi varata itselleen.
    • Päivät, jolloin on vapaita aikoja tarjolla näkyvät nettikalenterissa vihreällä. Jos vapaita aikoja ei ole, kannattaa tiedustella rokotusaikaa soittamalla omalle terveysasemalle.
    • Ajan toisen henkilön puolesta voi varata, mikäli puolesta asioinnista on tehty sopimus.
  • Ajanvaraus puhelimitse oman terveyskeskuksen kautta.

Nettiajanvaraus sujuu jouhevammin ja suosittelemmekin varaamaan ajan sitä kautta jos mahdollista.

Huom!

Voit ottaa influenssarokotteen yhtä aikaa koronarokotteen kanssa.

Aika rokotukseen on varattava etukäteen.

Rokotuspäivät

Yleisten rokotuspäivien jälkeen voimakkaasti immuunipuutteiset voivat saada tehosteannoksen erikoissairaanhoidon lääkärin arvion perusteella. Tällöin ajanvaraus rokotukseen tulee varata oman terveysaseman kautta.

Muuta tietoa ajanvarauksesta

Ajan voi varata Omahoito-palvelusta, mikäli sinulla on digitaaliseen tunnistautumiseen tarvittavat tunnukset (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne). Mikäli digitaalinen tunnistautuminen ei ole mahdollista, tulee aika varata puhelimitse. 

Mikäli samaan aikaan rokotetaan samassa taloudessa asuva omaishoitaja tai puoliso, tulee ajanvaraus tehdä puhelimitse molemmille.

Pyydämme läheisiä huolehtimaan, että iäkkäät sukulaiset saavat rokoteajan ja pääsevät rokotuspisteelle.

Seuraava rokoteannos voidaan antaa, kun edellisestä annoksesta on kulunut ikä- tai riskiryhmän edellyttämä aika. Tieto rokotusvälistä tarkistetaan rokotuspisteellä. Mikäli tarvittava aika edellisestä koronarokotuksesta ei täyty, ei seuraavaa rokotetta voida vielä antaa.

Huoltajien suostumus lapsen rokottamiseen

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotuksestaan, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että tämä ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään asiasta. Lapsen itsenäiselle päätökselle ei ole laissa määritelty ikärajaa, ja siksi asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Useimpien 5–11-vuotiaiden kohdalla rokottamiseen tarvitaan huoltajien suostumus.

Jos lapsi ei kykene itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Suostumus tehdään tällä suostumuslomakkeella.

Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, niin poissaolevalta huoltajalta tulee olla allekirjoitettu suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta täällä.

Lisätietoa rokotteista

Lisätietoa koronavirusrokotteesta ja vastauksia yleisesti kysyttyihin kysymyksiin THL:n sivuilla:

Katso myös nämä