Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia lippuja esimerkiksi museoon, teatteriin tai konserttiin. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti.

Kaikukortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. Kaikukortti on voimassa vuoden ajan kortin saamispäivästä lukien.

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin. Kaikukortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. Kaikukortti on voimassa vuoden ajan kortin saamispäivästä lukien.

Voit saada Kaikukortin jos:

 • käytät asiakkaana sellaisia Soiten palveluita, jotka ovat mukana Kaikukortti-toiminnassa ja sinulla ei tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi ole rahaa pääsylippuihin
 • olet vähintään 16-vuotias

Voit saada Kaikukortin yksiköistä, jotka on listattu Kaikukortin jakajiksi Keski-Pohjanmaalla. Saat Kaikukortin, jos olet asiakkaana jossakin näistä paikoista.

Pyydä oma Kaikukorttisi henkilökunnalta. Kaikukortin saaminen ei edellytä erillisiä todistuksia tuloistasi.

Kaikukortilla voit hankkia lipun moniin Keski-Pohjanmaan alueella oleviin kulttuurikohteisiin, kuten museoihin, teattereihin, festivaaleille ja konsertteihin. Kaikukortti-verkostossa on mukana yhteensä 30 kulttuurikohdetta ja suuri osa niiden tarjonnasta.

Kaikukortilla voit myös hankkia kurssipaikkoja suureen osaan Kokkolan seudun opiston sekä Perhonjokilaakson kansalaisopiston kursseista.

Jokainen Kaikukortissa mukana oleva kulttuurikohde kertoo omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin tai esityksiin Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortilla saatavaa tarjontaa.

Kaikukortilla hankit lipun kulttuurikohteen omasta lipunmyyntikanavasta. Lippua hankkiessasi varaudu näyttämään Kaikukortti ja kerro sen numero. Kaikukortilla et voi hankkia lippuja verkkokaupasta.

Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. Useimpien kulttuuritoimijoiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan toimijalta niin, ettei joudu maksamaan palvelumaksua.

Jos haluat osallistua Kokkolan seudun opiston tai Perhonjokilaakson kansalaisopiston kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja lisäksi ilmoita Kaikukorttisi numero puhelimitse opiston toimistoon.

Kaikukortti-pääsylippuja ja kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä.

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti mukaan, kun menet kulttuuritapahtumaan tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja henkilötodistuksen.

Lippuja myös lapsille

Jos perheessäsi on alle 16-vuotiaita lapsia, voit hankkia myös perheesi lapsille lippuja Kaikukortilla silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Voit hankkia Kaikukortilla lippuja myös lapsenlapsillesi, kun osallistut heidän kanssaan samaan tapahtumaan. 

Yhteisön Kaikukortti

Kaikukorttia jakavilla sosiaali- ja terveysalan toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle, joilla on Kaikukortti.  Lisäksi työntekijä voi hankkia yhteisön Kaikukortilla itselleen ja tiukassa rahatilanteessa oleville  alle 16-vuotiaille asiakkailleen maksuttomat pääsyliput silloin, kun hän järjestää heille pienryhmäkäynnin. Alle 16-vuotiailla asiakkailla ei ole omia Kaikukortteja, sillä Kaikukortin ikäraja on 16 vuotta.

Yhteisön Kaikukorttia ei voi käyttää opistojen kurssitarjontaan.

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän kanssa tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritilaisuuteen. 

Avustajalle maksuton lippu

Kaikukorttia käyttävän asiakkaan saattaja, opas tai avustaja saa maksuttoman pääsylipun. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaisen henkilön opas tai kehitysvammaisen henkilön ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki.

Kaikukortin haltija hankkii avustajalleen tai tulkilleen pääsylipun samalla kuin itselleen.

Seuraksi kulttuurikaveri

Kaipaatko kulttuurivierailulle seuraa tai tukea? Voit pyytää mukaan vapaaehtoisen kulttuurikaverin.

Toimi näin:

Ota yhteyttä:
Ystävätoimisto

puh. 0400 442953
ystava.kokkola@gmail.com
Vaunumiehenkatu 4B (SPR Kirppis)
67100 Kokkola

Kerro, mihin tapahtumaan haluaisit lähteä tai pyydä vinkkiä.Koordinaattori etsii vapaaehtoisen kulttuurikaverin ja varaa teille liput. Vapaaehtoisen kulttuurikaverin lippu on maksuton.

Kulttuurikaveri soittaa sinulle ja yhdessä sovitte, milloin ja missä tapaatte.  

Kaikukortti valtakunnallisesti

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien henkilöiden mahdollisuuksia nauttia taiteesta ja kulttuurista. 

Kaikukortilla voi osallistua myös muiden Kaikukortti-paikkakuntien kulttuuritarjontaan

Kaikukortin piirissä on myös muiden Kaikukortti-paikkakuntien kulttuuritarjonta. Muiden paikkakuntien Kaikukortti-kulttuuritarjontaan voi tutustua tarkemmin Kulttuuria kaikille -palvelun Kaikukortti-sivulla.

Kaikukortin jakajat

Soite

Puhelinasiointi

Etsivä nuorisotyö

 • Etsivä nuorisotyö Kokkola
  Nuorisokeskus Vinge
  Puutarhakatu 2 A
  67200 Kokkola
  puh. 044 780 9267
 • Ohjaamo Keski-Pohjanmaa
  Nuorisokeskus Vinge
  Puutarhakatu 2
  67200 Kokkola
  puh. 044 780 9261
 • Etsivä nuorisotyö Kaustinen, Veteli ja Halsua
  TE-toimisto
  Kappelintie 13
  69600 Kaustinen
  puh. 040 652 7488
 • Etsivä nuorisotyö Kannus
  Lopotinkatu 1
  69100 Kannus
  puh. 044 474 5248
 • Etsivä nuorisotyö Toholampi ja Lestijärvi
  Lampintie 5
  69300 Toholampi
  puh. 040 150 5234
 • Etsivä nuorisotyö Perho
  Keskustie 2
  69950 Perho
  puh. 040 162 2362

Yhdistykset

 • Kokkola: Kulmakartano
  Tehtaankatu 47, 67100 Kokkola
  puh. 040 593 1136, puh. 040 486 8323
 • Perhonjokilaakso: Vaskooli
  Koulutie 33 A 4, 69700 Veteli
  puh. 040 574 4595, puh. 040 511 1896 
 • Lestijokilaakso: Koivutarha
  Lopotinkatu 1, 69100 Kannus
  puh. 040 486 4046, puh. 040 486 6764

Palvelupaikat

Lisätietoa

Henri Nevalainen

Kehittämissuunnittelija (hyte)

Puhelin: +358 40 804 2205

Katso myös nämä