Siirry sisältöön

Palveluasuminen on tarkoitettu niille ikäihmisille, jotka eivät tarvitse runsasta hoivaa ympärivuorokautisesti. Palveluasuja tarvitsee kuitenkin soveltuvan asunnon sekä hoitoa ja huolenpitoa. Palvelutaloissa on yhden ja kahden hengen huoneita, jotka kalustetaan omilla huonekaluilla. Asukkaan on mahdollista hakea Kelan asumistukea ja eläkkeensaajan hoitotukea asuessaan palvelutalossa.

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu puolestaan niille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa. Tehostetussa palveluasumisessa henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti.

Laitoshoito on tarkoitettu ikäihmisille, jonka ympärivuorokautista hoitoa ei voida järjestää kotona tai palveluasunnossa. Laitoshoitoon turvaudutaan silloin, kun muita vaihtoehtoja ei enää ole. Asukkaiden omatoimisuutta tuetaan tarjoamalla yksilöllistä, voimavaralähtöistä ja toimintakykyä ylläpitävää hoitoa. Pitkäaikaiseen laitoshoitoon sisältyvät hoidon lisäksi myös esimerkiksi ravinto, lääkkeet ja vaatteet.

Liitteet

Puhelinasiointi

Tietoa palvelusta

Tehostetun palveluasumisen ja laitoshoidon kriteerit löytyvät erillisestä liitteestä.

Toiminnasta vastaavat

Minna Mäkitalo-Rauma

Palvelualuejohtaja

Puhelin: +358 44 780 9103