Omahoito terveyspalveluissa

Omahoito-palvelusta näet omat terveystietosi:

 • ajanvaraukset Soiten toimipisteisiin
 • pää- ja pysyväisdiagnoosit
 • lääkemääräykset
 • rokotustiedot
 • antikoagulanttihoidon (esim. Marevan)
 • omien tietojen muokkaus ja tarkistus
 • sähköiset esitietokaavakkeet
Voit viestiä sähköisesti:Lue lisääLaboratorion ajanvaraus

Voit varata ajan Keski-Pohjanmaan keskussairaalan laboratorio Nordlabiin sähköisesti. Laboratoriotutkimuksia varten tarvitaan aina lähete.


Poliklinikka-ajan peruutus

Esteen ilmaannuttua voit perua sinulle varatun poliklinikka-ajan sähköisesti Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan.


Jotta peruttava aika voidaan hyödyntää toiselle potilaalle, tulee aika perua heti esteen ilmettyä, viimeistään yksi arkipäivä ennen varattua aikaa.

Lue lisää
Omapalvelu sosiaalipalveluissa

Voit asioida sosiaalipalveluissa sähköisesti Omapalvelu-sovelluksen kautta:

 • näet hakemukset ja päätökset 

 • näet lisäselvityspyynnöt ja voit vastata niihin

 • voit täydentää hakemustasi lisäämällä liitteitä

 • voit muokata ja tarkistaa omia yhteystietojasi  

Lue lisää
Ilmoita huolesi

Voit ilmaista huolesi lapsesta, aikuisesta tai vanhuksesta sähköisen järjestelmän kautta, josta huolesi välittyy suoraan Soiten sosiaalipäivystykseen.

Pyydä apua perheeseen

Sähköisen Apu-Napin kautta voit pyytää apua lapsiperheiden palveluohjauksesta. Sosiaalialan ammattilaiset vastaavat yhteydenottoihin 1-3 arkipäivän kuluessa.Synnytysvalmennus

Ajanvaraus synnytysvalmennukseen tai synnytysosaston virtuaaliselle tutustumiskierrokselle.

Sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta odottava äiti voi  ilmoittautua joko tutustumiskierrokselle tai synnytysvalmennukseen.


Kuvapuhelinpalvelu

Kuvapuhelinpalvelun avulla voimme  videovälitteisesti olla yhteydessä asiakkaisiimme. Tästä sovitaan asiakkaan kanssa erikseen. Yhteyden voi testata kuvapuhelinpalvelun sivulla etukäteen.

BuddyCare

BuddyCare-sovelluksen avulla potilaan vointia voidaan seurata, hän saa ohjeistukset suoraa älypuhelimeensa ja hän voi viestiä Soiten ammattilaisen kanssa. BuddyCare-sovellus on käytössä gastroenterologisella poliklinikalla sekä koronaviruspotilaan kotiseurannassa.

Omakanta

Omakanta-palvelusta:

 • näet omat terveystietosi
 • näet reseptisi
 • voit pyytää reseptin uusimista
 • voit tallentaa elinluovutus- ja hoitotahdon

Terveyskylä

Terveyskylä on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu.

Terveyskylä tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja eri elämäntilanteisiin ja oireisiin.

Terveyskylän digihoitopolkuja otetaan käyttöön Soitessa asteittain. Omapolulta löydät sinulle avatut digihoitopolut sekä kaikille avoimet omahoito-ohjelmat. 

Terveyskirjasto

Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.

Terveyskirjaston artikkelit ja ohjeet ovat asiantuntijoiden laatimia ja perustuvat  kansallisiin hoitosuosituksiin.

Lomakkeet

Lomakepankista löytyvät Soiten toimialakohtaiset täytettävät ja tulostettavat lomakkeet. Lomakkeet ovat pdf-muodossa.

Suomi.fi-viestit palvelu käytössä

Osassa Soiten palveluita on käytössä Suomi.fi-viestit. Jos asiakas on antanut Suomi.fi -palvelussa luvan vastaanottaa viestit sähköisesti, viranomaisen lähettämä viesti ohjautuu asiakkaan Suomi.fi-verkkopalvelun viesteihin paperipostituksen sijaan.

Suomi.fi-viestit palveluun on liitetty asiointi, joka liittyy Soiten palveluseteleihin, ostopalveluihin sekä asiakirjahallintoon.
Muut sähköiset palvelut

Soitessa on käytössä myös seuraavia sähköisiä palveluita: 


Tekstiviestimuistutukset

Tekstiviestimuistutus lähetetään Soitessa osassa suun terveydenhuollon, röntgenin, ikäneuvolan, toimenpideyksikön, lääkärin vastaanoton ja ehkäisyneuvolan ajanvarauksesta. Muistutuspalvelu on otettu käyttöön edellä mainituissa yksiköissä tietyin osin Kokkolassa, Kruunupyyssä ja Jokilaaksoissa.

Asiakasta muistutetaan tekstiviestillä tulevasta ajanvarauksesta.

Tekstiviestimuistutus lähetetään Soiten asiakastiedoissa olevaan puhelinnumeroon kolme vuorokautta ennen varattua vastaanottoaikaa. Tekstiviestiin ei voi vastata!

Mikäli joudut vaihtamaan tai perumaan sinulle varatun ajan, ota välittömästi yhteys neuvola-asiakkaana omaan neuvolaasi tai suun terveydenhuollon asiakkaana suun terveydenhuollon ajanvaraukseen. Lääkärin vastaanottoajan muutoksista voit soittaa oman hoitotiimin hoitajalle. Röntgenin ja toimenpideyksikön ajanvaraukseen liittyvissä muutoksissa, soita yksikön ilmoitettuihin puhelimiin.


Sähköiset potilasohjeet

Osa potilasohjeistamme löytyy sähköisesti verkkosivuiltamme: Potilasohjeet


Senioreiden sähköiset palvelut: Kuvapuhelinpalvelu ja lääkeautomaatti

Soiten kotihoidossa on käytössä kuvapuhelinpalvelu. Kuvapuhelinpalvelu tarkoittaa, että ikäihmisen ja ammattilaisen
välillä on tabletin kautta toimiva kuva- ja ääniyhteys. Tämän etäyhteyden kautta asiakasta voidaan opastaa toimissa, joihin hän pystyy ohjattuna (mm. lääkkeiden ottaminen, ruoan lämmittäminen ja insuliinin pistäminen).

Soiten kotihoidossa on käytössä myös lääkeautomaatit, jotka avustavat kotihoidon asiakkaita ottamaan lääkkeensä oikeaan aikaan lääkärin määräämällä tavalla.


Sähköinen palautejärjestelmä

Soitessa on käytössä sähköinen palautejärjestelmä, jonka kautta voit antaa yleispalautetta tai palautetta koskien hoitoasi yksiköissämme. Lisäksi sähköisesti on mahdollista tehdä vaaratapahtumailmoitus. Lue lisää Palaute-sivultamme.