Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Karlebyregionen växer och utvecklas kraftigt. Du kan också bra hitta ett jobb i området för din partner eller äkta hälft. Läs mer om arbetstillfällena i området på kokkolaworks.fi

Soite är ett välfärdsområde som består av åtta kommuner i Mellersta Österbotten. I Soite arbetar cirka 4 000 personer från olika yrkesgrupper. De största yrkesgrupperna är vårdpersonalen och läkarna. 81,3 % av dem som besvarat Soites enkät år 2023 om välbefinnande i arbetet rekommenderar Soite som arbetsgivare.

Även 81,3 % av personalen rekommenderar Soite som arbetsgivare.

Varje ny anställd får introduktion i sitt nya arbete. Vi försäkrar oss om en god introduktion genom en individuell introduktionsplan och genom att utse en ansvarsperson för introduktionen. Under introduktionen får den nyanställda handledning av erfarna kollegor. Som stöd i introduktionen av en ny anställd har vi en webbaserad introduktionsutbildning.

Så här söker du jobb hos oss

Våra lediga arbetsplatser publiceras i det digitala rekryteringssystemet samt på arbets- och näringsbyråns (TE-byråns) webbsidor.

I Sotender-appen erbjuds kortjobb för närvårdare, sjukskötare, hälsovårdare, socionomer, barnmorskor, omsorgsassistenter, tandskötare och studerande inom social- och hälsovården.

Du kan söka en ledig arbetsplats genom att fylla i en digital ansökan i vårt system:

Vår rekryteringsenhet sköter betjäning av de arbetssökande samt uppgifter inom inre arbetsförmedling.

Tjänster och befattningar kan också sökas per post. Ansökan och de bilagor man bett om adresseras till den person som nämns i platsannonsen och skickas till adressen:

Mellersta Österbottens välfärdsområde
centralförvaltningen
Mariegatan 16-20
67200 Karleby

Vi returnerar inte ansökningshandlingarna.

Anvisningar för jobbsökning via det digitala systemet

Via länken i platsannonsen kommer du till den digitala ansökningsblanketten. När du fyllt i, förhandsgranskat och skickat en ansökning för första gången får du ett användarnamn och lösenord till din e-postadress. Du kan ändra eller komplettera samma ansökningsblankett senare om du söker andra tjänster eller befattningar i Soite.


När du fyller i den digitala ansökningsblanketten anser vi att du gett ditt medgivande till en digital urvalsprocess.

I ansökningsskedet behöver du inte skicka kopior av dina examens- och arbetsintyg. Intygen kontrolleras vid eventuell intervju. Om du vill, kan du bifoga din CV till den digitala ansökan.

I platsannonsen anges det vilken dag och vilken tid ansökningstiden går ut.

Ytterligare information om arbetsuppgifterna får du av kontaktpersonen som nämns i platsannonsen. Om du inte har en egen dator, internetanslutning eller e-postadress kan du använda en offentlig dator. Datorer för allmänt bruk finns bland annat på biblioteken och på arbets- och näringsbyrån (TE-byrån). Det finns flera tjänster som erbjuder avgiftsfria individuella e-postadresser. Vi skickar tjänstemannabesluten även per post om vi inte känner till e-postadressen.

För verksamheten ansvarar

Heidi Gleviczky

Resursschef

Telefon: +358 40 014 5525

Pasi Hautala

Rekryteringsansvarig

Telefon: +358 40 804 2855

Teija Määttälä

Serviceförman

Telefon: +358 40 804 2886

Katja Österlund

Serviceförman

Telefon: +358 40 804 5440

Ta en titt också på dessa