Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Omaolos symtombedömningar för axelsmärta, -stelhet eller -skada och knäsymptom eller -skada har tagits i bruk i Soite. Dessa symtombedömningar sköts förutom av sjukskötare även av fysioterapeuter. Utvärderingar av axel- och knäsymptom kompletterar den omfattande Omaolo-tjänsten som redan används i Soite. Utöver dessa finns följande symptombedömningar tillgängliga i Soite:

 • Ländryggssmärta eller -skada
 • Luftvägsinfektion
 • Symtombedömning för coronavirusinfektion
 • Ont i öronen eller lock för örat
 • Halsont eller svalgsymtom
 • Halsbränna
 • Ändtarmsöppningssymtom
 • Huvudvärk
 • Diarré
 • Misstanke om könssjukdom
 • Varig sekretion, ökad tårvätskebildning eller rodnad i ögat
 • Urinvägsinfektion
 • Hosta

Du kan använda Omaolos symtombedömningar och ta kontakt elektroniskt på www.omaolo.fi.

Att använda Omaolo går snabbt och enkelt – inga köer eller onödiga besök. Genom Omaolo-tjänsten kan du snabbt få instruktioner och kontakta en yrkesperson eller till och med ett få en remiss till ett laboratorium eller för en läkemedelskur. Det är ett säkert sätt att flexibelt kommunicera med en yrkesperson flexibelt, oavsett tid och plats. Du får tillförlitliga personliga svar på bedömningarna. Samtidigt får yrkespersonerna bra förhandsinformation i anslutning till besöket, vilket förkortar mottagningstiderna.

Utvecklingsarbetet relaterat till Omaolo-tjänsten är en del av social- och hälsovårdsministeriets projekt Framtidens social- och hälsocentral 2022-2023.

Ta en titt också på dessa