Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Grupperna är gratis och öppna för alla och deltagande kräver ingen förhandsanmälan eller remiss. På mötena bjuds det på gratis kaffe och tilltugg och man har möjlighet att samtala med andra deltagare. Det finns också alltid en gruppledare på plats. Några av grupperna har träffats i flera år redan.

Gruppverksamheten med låg tröskel omfattar:

  • Frukost för vuxna fredagar kl. 8.30-10.00 vid Lähetyssoppi (Västra kyrkogatan 19, Karleby). Vid behov erbjuds det allmän socialhandledning. Frukosten för vuxna genomförs i samarbete med Karleby finska församling.
  • En grupp för män tisdagar kl. 17.00-18.30 i Karleby (Ekorrgatan 4 B 27, andra våningen. Kom in via innergården och korridoren). 
  • En grupp för kvinnor torsdagar kl. 14.00-15.30 i Karleby (Ekorrgatan 4 B 27, andra våningen. Kom in via innergården och korridoren).
  • Eftermiddagskaffe måndagar udda veckor kl. 12.00-13.30 vid Perho kommunhus (Keskustie 2). Diskussion, vistelse i naturen, gympa, biblioteksbesök osv. 
  • Kamratgrupp i Perho torsdagar kl. 18.00-20.00 vid työpaja i Perho (Vehmassuontie 9). 
  • Virtapiiri-gruppen torsdagar kl. 9-11.30 i Kuluma-ungdomslokalen på Kannus församlingshem (Valtakatu 20). Avgiftsfri frukost kl. 9-10. Från kl. 10 lätt och enkel motion. Virtapiiri ordnas i samarbete med Kannus församling.
  • Musikgrupp onsdagar 31.1, 14.2, 6.3, 20.3, 10.4, 24.4 och 8.5 kl. 16-18 i Soites enhet på Kaustargatan (Kaustargatan 38, Karleby). Spel i band, rytmverkstad, kaffe, musiklyssning, häng och testande av instrument.
  • Ta kontroll över ekonomin-grupp i februari tisdagar kl. 13.00-14.30 vid Kulmakartano (Fabriksgatan 47, Karleby). I gruppen diskuteras det tillsammans om frågor kring kontroll över ekonomin. Det bjuds på kaffe och bulle. Gruppen ordnas i samarbete med Mello rf.
  • Onsdagsklubben onsdagar kl. 14.00-15.30 vid Eskola bönehus (Koulutie 8, Kannus). Trevlig samvaro samt kaffe, umgänge, brädspel, bingo och stolgympa. Gruppen ordnas i samarbete med Kannus församling och Eskola byförening.

Gruppverksamheten med låg tröskel och utvecklingen av den är en del av RRF-projektet.

Ta en titt också på dessa