Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Vid tillställningen visas dokumentären De 27 första åren (Wacky Tie Films, 2018) som har regisserats och skrivits av Jussi Sandhu. Dokumentärfilmen är ungefär en halvtimme lång och berättar om en mamma vars 27-åriga son som har en grav funktionsnedsättning flyttar hemifrån till ett servicehus. Mamman som varit van vid närståendevård och vid att ta hand om sin familj blir ensam för första gången i sitt liv.

Efter dokumentärfilmen diskuterar vi de tankar filmen har väckt bland annat om att ett barn blir självständigt, om att släppa taget och om att bygga upp det liv man vill leva.

Tillställningen avslutas med en Oma elämä-spelstund (Ett eget liv) under vilken man kan fundera över sitt eget liv och sina drömmar. Med hjälp av spelet kan varje spelare fundera över vad som ingår i att bli självständig och vad dessa saker betyder för en.

Tillställningen ordnas 9.11 kl. 17–19 i auditoriet på Mellersta Österbottens centralsjukhus (Mariegatan 16–20, 67200 Karleby, kom in via ingång B3). Ta vänligen vid behov med dig en stödperson eller assistent.

Med tanke på kaffeservering ber vi dig anmäla dig senast 4.11 på adressen: https://www.lyyti.fi/reg/Kohti_omaa_elamaa_Kokkola_4999

Ta en titt också på dessa