Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Det elektroniska familjecentret är en webbtjänst för familjer, personer som planerar att bilda familj, unga och yrkesutbildade och samlar ihop tillförlitlig information samt stöd och tjänster till ett ställe. Webbtjänsten hänvisar dessutom till regionala och kommunala tjänster.

I Omaperhe finns information och tjänster för familjer och för personer som planerar att bilda familj. I Omaperhe finns mångsidigt med innehåll bland annat om graviditet och förlossning, första året med en baby, barndom och ungdomsåren samt om föräldraskap och parrelationen. Omaperhe hänvisar familjer också till tjänster som Mellersta Österbottens välfärdsområde erbjuder.

Omahelpperi innehåller information, stöd och tjänster för unga i olika situationer i livet, allt från mentalt välbefinnande till val av studieplats och fritid. Omahelpperi hänvisar unga också till tjänster som Mellersta Österbottens välfärdsområde erbjuder. 

Utvecklingen av det Elektroniska familjecentret baserar sig på riksomfattande programmet för utveckling av barn- och familjetjänster och verksamhetsmodellen för familjecenter. DigiFinland Ab koordinerar arbetet med att utveckla det Elektroniska familjecentret. DigiFinland Oy är ett bolag med specialuppgift som främjar digitaliseringen av offentlig förvaltning. Från och med början av 2023 är bolagets ägare välfärdsområdena, Helsingfors stad, HUS-koncernen och staten. Mellersta Österbottens välfärdsområde Soite koordinerar användningen av det elektroniska familjecentret i Mellersta Österbotten. 

Ta en titt också på dessa