Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Nästa utbildning i psykisk första hjälp, Mielenterveyden ensiapu®2 (MTEA2), kommer att hållas 15.11 och 22.11.2022 som en del av projektet I vårt sinne. Syftet med utbildningen är att stärka deltagarnas mentalvårdskompetens genom att ge saklig information om psykiska hälsoproblem. Utbildningen är öppen för alla och avgiftsfri. Anmäl dig via Soites utbildningskalender:

Om projektet får fortsatt finansiering för perioden 1.1­­­­­-30.6.2023 kommer det att anordnas utbildningar i psykisk första hjälp ännu under projektets fortsättning. Om projektet beviljas ytterligare finansiering planerar man att under denna tid anordna en MTEA2®- utbildning till och två utbildningar i psykisk första hjälp för unga (NMEA®).

Projektet I vårt sinne, som syftar till att stärka mentalvårdskompetensen i Mellersta Österbotten och Kronoby kommun, söker intresserade deltagare till handledarutbildningen. Målet är att samla 15 deltagare, varvid Mieli rys utbildare kommer att hålla utbildningen i Mellersta Österbotten. Utbildningen är gratis för deltagarna.

Du kan delta i handledarutbildning om du har gått antingen MTEA1, MTEA2 eller kursen i psykisk första hjälp för unga. Handledarutbildningen genomförs i den grupp som har flest deltagare. Efter handledarutbildningen kan du utbilda nya kunniga inom psykisk första hjälpen i området.

Är du intresserad? Anmäl dig till handledarutbildningen senast 29.8.2022 till projektkoordinator Tarja Viitala, tarja.viitala@soite.fi.

I vårt sinne söker samarbetspartners

Projektet I vårt sinne söker samarbetspartners i området (t.ex. utbildningsväsendet, församlingar, organisationer, frivilliga och ungdomsfullmäktige) för att förankra utbildningen i psykiska första hjälpen i området.

Anmälningar senast 29.8.2022 och mer information ges av: projektkoordinator Tarja Viitala tarja.viitala@soite.fi

Ta en titt också på dessa