Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Omaperhe är en nationell webbtjänst som utvecklas för att samla all information, stöd och tjänster som är avsedda för familjer på en adress. Mellersta Österbottens välfärdsområde deltar i utvecklingen av Omaperhe och är med i pilotprojektet som genomförs under oktober-november 2022. Från familjecenterservicen deltar rådgivningarna i Storby och på Storkisbacken i Karleby i pilotprojektet, dessutom deltar Vuoksi-teamet inom familjesocialarbetet i Perho ådal, skol- och studerandehälsovården i Perho och familjesocialarbetets Ilmo-, Assi- och familjehandledningsteam inom servicen för barnfamiljer i Karleby.

Under pilotprojektet får klienter vid enheterna i fråga en Omaperhe-broschyr med information om att testa servicen. Testpersonerna ombes bläddra bland rubriker de är intresserade av och att ge respons om sina användarupplevelser. Du kan ge respons redan efter några minuters erfarenhet. Det är möjligt att bekanta sig med Omaperhe till och med 20.11.2022.

Omaperhe stöder Familjecenterservicehelheten och hjälper att hitta den hjälp som lämpar sig för just din familjs livssituation. Dessutom hänvisar den dig intelligent till service inom ditt välfärdsområde. Webbplatsen Omaperhe öppnas i början av år 2023. Webbplatsen kommer att vara öppen och avgiftsfri för alla. DigiFinland utvecklar servicen i samarbete med välfärdsområdena och aktörer som erbjuder service för barnfamiljer.

Ta en titt också på dessa